Tot mai multe permise auto false la graniţă. Acestea sunt prezentate de basarabeni care vor să ajungă în Occident

miercuri, 06 iunie 2018, 01:50
1 MIN
 Tot mai multe permise auto false la graniţă. Acestea sunt prezentate de basarabeni care vor să ajungă în Occident

Tot mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova îşi procură permise de conducere false în ţara lor şi încearcă să intre în România, apoi, în UE cu acestea. Zilele trecute, poliţiştii au depistat doi bărbaţi din Republica Moldova care foloseau permise de conducere false.

„În data de 4 iunie, ora 2.40, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul moldovean Gheorghe S., de 44 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoriile A şi C, iar pentru a putea conduce vehiculul la volanul căruia se afla avea nevoie de categoria B. Pentru a putea continua călătoria, pasagerul Nicolae C., din Republica Moldova, în vârstă de 22 de ani s-a oferit să conducă până la destinaţie, în Germania.

Poliţiştii au efectuat verificări asupra permisului prezentat de către tânăr, şi au constatat că permisul acestuia este fals. În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunile conducere fără permis, fals şi uz de fals“, au precizat poliţiştii ieşeni. În ziua următoare, în jurul orei 2.30, s-a prezentat la graniţă un tânăr de 26 de ani care conducea un autoturism marca Volkswagen Sharan, înmatriculat în Cehia. În urma cercetărilor, poliţiştii ieşeni au descoperit că permisul acestuia este fals şi au suspendat călătoria basarabeanului, căruia i-au deschis un dosar penal. Astfel de cazuri de permise falsificate în Republica Moldova sunt tot mai dese în ultima vreme. 

 

 

Comentarii