Tot mai mulți polițiști sunt anchetați penal. Ce se întâmplă?

sâmbătă, 03 februarie 2024, 19:20
1 MIN
 Tot mai mulți polițiști sunt anchetați penal. Ce se întâmplă?

Tot mai mulți polițiști sunt anchetați penal, pentru fapte care sunt incompatibile, în mod normal cu activitatea unei instituții care ar trebui să păzească legea, nu să o încalce.

Un agent a distrus sistemele GPS de la mai multe autospeciale, altul a fost prins la furat, muli conduc băuți sau drogați. Trei astfel de incidente au fost semnalate în presă doar de la începutul acestui an.

Cel mai recent caz a avut loc acum două săptămâni când, pe 15 ianuarie, s-a constat că lipseau 3 sistemele GPS montate pe autospeciale aparținând IPJ Vrancea.

„Trei dispozitive GPS nu au mai fost identificate fizic pe autospeciale, asupra unuia existând bănuiala că s-ar fi intervenit neautorizat.

Din primele verificări efectuate, rezultă faptul că întreruperea comunicaţiilor ar fi fost efectuată pe timpul executării serviciilor de către acelaşi agent de poliţie”, a transmis la momentul respectiv IPJ Vrancea.

Polițistul a fost cercetat disciplinar, iar în urmă cu câteva zile, IPJ Vrancea a anunțat că a fost concediat.

Tot în ianuarie, mai mulți ofițeri de poliție au fost reținuți pentru că nu l-au testat cu aparatul alcooltest pe un fost comandant al Poliției Petroșani, care s-ar fi aflat sub influența alcoolului.

Mai mult, pe presshub

Comentarii