„Trădătorul” Cezar Baciu, viceprimar două luni în plus: i le-au dat judecătorii

joi, 28 octombrie 2021, 01:58
2 MIN
 „Trădătorul” Cezar Baciu, viceprimar două luni în plus: i le-au dat judecătorii

Procesul viceprimarului Cezar Baciu, exclus din USR, a fost amânat cu două luni. Potrivit unei informări publicate recent pe portalul justiţiei, termenul de judecare a solicitării de anulare a actului de excludere din USR a fost stabilit pe 23 noiembrie.

 Amânarea a fost stabilită la primul termen (28 septembrie) pentru efectuarea unor comunicări către părţi. Miza acestui proces este una foarte importantă pentru edil: dacă instanţa va confirma faptul că excluderea lui Baciu din USR a fost una legală, atunci acesta îşi va pierde mandatul de consilier local şi, implicit, pe cel de viceprimar. Baciu a fost exclus din partid după ce, în primăvară, a decis să voteze bugetul propus de primarul Mihai Chirica (PNL), în ciuda poziţiei publice a USR de la acea vreme. Ulterior, Baciu a fost recompensat cu funcţia de viceprimar şi a asigurat votul „de aur” în Consiliul Local: pentru a deţine majoritatea în plen, liberalii mai aveau nevoie de un singur vot, în condiţiile în care alianţa cu PMP nu a fost îndeajuns în acest sens. Grupul consilierilor USR a mai suferit modificări între timp: George Pleşu a demisionat din plen, iar Iulian Huşanu este cu un picior în afara partidului. Pleşu a invocat motive personale pentru demisia sa.

În schimb, Huşanu a demisionat după ce „Ziarul de Iaşi” a dezvăluit unele afaceri ale firmei sale cu instituţii ale statului. Ulterior, Huşanu s-a răzgândit, dar USR Iaşi susţine că actul de demisie a fost înregistrat la partid. Cu toate acestea, filiala nu a mai întreprins demersuri ca demisia să devină oficială. Între timp, în locul lui Pleşu în CL va depune jurământul, săptămâna viitoare, Maria Carcea (pensionar).

Comentarii