Trei curse de avion care urmau să aterizeze la Iaşi au fost redirecţionate la Suceava și una la Otopeni

marți, 04 aprilie 2023, 16:29
1 MIN
 Trei curse de avion care urmau să aterizeze la Iaşi au fost redirecţionate la Suceava și una la Otopeni

Marţi, trei curse de avion care aveau ca destinaţie Iaşi au fost redirecţionate către Aeroportul Suceava, conform informaţiilor furnizate de surse apropiate de situaţie, scrie newsbucovina.ro. De asemenea, o cursa a fost redirectionata la Otopeni. 

Motivul pentru această decizie a fost condiţiile meteo nefavorabile, inclusiv o vizibilitate scăzută. Cursa Wizz Air din Bruxelles şi cea din Londra, precum şi cursa Tarom din Bucureşti au fost redirecţionate la Aeroportul Suceava. Companiile aeriene au trimis autocare la Suceava pentru a prelua pasagerii.

“Din cauza unei probleme tehnice temporare a ILS (Instrument Landing System), fără de care nu se poate opera în siguranță în condiții de vreme rea, au fost afectate următoarele zboruri pe Sosiri:

  • 13.15 Wizz / Carleroi – rerutat la SV
  • 13.40 Ryanair / Bergamo – rerutat pe Otopeni, ulterior s-a întors la Iasi, dar a ratat aterizarea (cel mai probabil din cauza plafonului jos) și pilotul a decis să se întoarca la Bergamo (fără pasageri)
  • 13.55 Wizz / Luton – rerutat la SV
  • 14.00 Tarom/ Otopeni – rerutat la SV, dar s-a întors la scurt timp la IAS și a decolat fără probleme spre Otopeni. Precizare – ILS este un echipament gestionat de ROMATSA”, se arată într-o poziţie oficială a reprezentanţilor Aeroportului Iaşi.

 

Comentarii