Trei fete minore atacă ieşenii în plină stradă încercând să le smulgă inelele şi ceasurile de pe mâini

joi, 12 august 2021, 01:50
2 MIN
 Trei fete minore atacă ieşenii în plină stradă încercând să le smulgă inelele şi ceasurile de pe mâini

Un bărbat a fost atacat în plină stradă de trei puştoaice, care au încercat să-i smulgă ceasul şi verigheta. Nu au reuşit, trebuind să se mulţumească cu cei 20 de lei pe care omul îi avea în portofel. Cu un cazier impresionant, cuprinzând zeci de fapte de furt şi tâlhărie, cele trei au scăpat ieftin: toate erau minore.

Fapta s-a petrecut pe 25 iunie 2017, în jurul orei 22.00, în plină stradă. În drumul său, M.Ş. s-a interesectat cu un grup de trei fete şi doi băieţi. Fetele s-au desprins de grup şi l-au apucat pe bărbat de mâini, încercând să-i smulgă ceasul şi verigheta.

Ş.M. a opus rezistenţă şi a reuşit să se elibereze, dar în învălmăşeală Maria Todică a reuşit să-i deschidă borseta, sustrăgându-i portofelul. A scos cei 20 de lei pe care victima îi avea asupra sa, iar apoi a aruncat portofelul conţinând cartea de identitate, cardul de sănătate, două cupoane de pensie şi legitimaţia CTP după un gard viu.

Despre aceasta, judecătorii aveau să consemneze ulterior că "Inculpata manifestă regret cu privire la infracţiunile comise doar din perspectiva consecinţelor legale, nedorind să repete experienţa internării într-un centru educativ. La nivel moral, inculpata nu prezintă empatie faţă de victime şi este indiferentă faţă de implicaţiile socio-morale ale conduitei adoptate. S-a remarcat şi că atitudinea familiei sale faţă de conduita antisocială adoptată de inculpată este una de indiferenţă şi de tolerare".

Comentarii similare au fost făcute de magistraţi şi cu privire la celelate două fete.

Judecătorii au condamnat-o pe Maria Todică la internare într-un centru educativ pentru o perioadă de 1 an şi 2 luni, iar pe Iuliana Todică, la internare pe durata unui an.

Pentru Ioana Gheorghiu, care avea doar 15 ani la momentul agresiunii, judecătorii au luat măsura asistării zilnice pe durata a şase luni. Cele două surori Todică au declarat apel împotriva sentinţei, termenul de judecată nefiind încă stabilit. 

Comentarii