Trei scheme de tratament fără interferon pentru bolnavii de hepatită cronică

vineri, 31 august 2018, 01:57
2 MIN
 Trei scheme de tratament fără interferon pentru bolnavii de hepatită cronică

Cei care suferă de hepatită cronică virală de tip C vor avea acces la trei scheme de tratament fără interferon, de la 1 septembrie, spun reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), ca urmare a semnării noilor contracte de tip cost-volum-rezultat.

„De la 1 septembrie, asiguraţii vor avea acces cu 30 de zile mai devreme decât termenul prevăzut iniţial, la trei scheme de tratament, astfel spus o abordare mult mai personalizată a tratamentului. Având în vedere decizia Guvernului prin care aceste tratamente au fost introduse în lista medicamentelor, noile contracte vor intra în vigoare de la data de 1 septembrie“, arată o comunicare a CNAS.

Contractele cost-volum-rezultat semnate recent au avut ca principal obiect introducerea a două noi molecule destinate tratamentului hepatitei C şi al cancerului de prostată, acestea fiind deja prezente şi pe lista medicamentelor compensate şi gratuite.

CNAS spune că medicii gastroenterologi şi infecţionişti vor avea acces la molecule cât mai curând, pentru cele trei variante de pacienţi fiind eligibili 13.000 de pacienţi. Aceştia vor putea beneficia de tratamente personalizate, iar schema şi durata acestora vor fi stabilite de medici, în funcţie de starea clinică şi particularităţile fiecărui bolnav.

Odată cu creşterea numărului de pacienţi s-au adăugat şi două noi centre, la Piteşti şi Bacău, ajungându-se la un total de 13. La Iaşi, în ultimul an, din mai 2017 până în iulie 2018, aproximativ 1.691 de pacienţii au beneficiat de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală de tip C, conform reprezentanţilor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi.

Comentarii