Trupul unei femei moarte, încuiat în casă de Poliție. Familia, ținută la ușă o zi întreagă

luni, 27 septembrie 2021, 09:32
2 MIN
 Trupul unei femei moarte, încuiat în casă de Poliție. Familia, ținută la ușă o zi întreagă

Caz șocant în municipiul Vaslui, unde o familie îndurerată a așteptat zeci de ore ca un medic să constate un deces. Cadavrul femeii a zăcut în propria locuință, într-o cameră sigilată de poliție, iar pentru că se bănuiește că a murit din cauza COVID-19, rudelor acesteia le-a fost interzis să intre în camera respectivă.

Iată ce a declarat fiul femeii. “Mama a aflat la începutul săptămânii că are COVID-19. A fost la spital, apoi s-a întors acasă, cu un tratament pe care trebuia să îl urmeze. Și ea, și o vecină de-a noastră au suferit atacuri de panică atunci când au aflat că testele au ieșit pozitive. Vecinei noastre i-au făcut trei teste până să o confirme cu COVID-19, primul a ieșit negativ, al doilea neconcludent, abia al treilea a ieșit pozitiv. Amândouă s-au întors acasă cu câte o sacoșă de medicamente. Multe dintre acele medicamente erau puse în niște flacoane pe care nu scria nimic. Noi nu știm ce pastile a luat mama, doar i s-a spus că trebuie luate. Sâmbătă, cu cinci ore înainte să moară, am vorbit cu ea la telefon. Era slăbită, nu mai putea ține telefonul în mână și abia o mai auzeam. Am sunat la 112, a venit un polițist care a sigilat camera cu mama înăuntru pentru că se bănuiește că a murit de COVID-19. E duminică după-amiază, avem 15 ore de când noi stăm cu mama moartă în casă, fără a putea intra la ea, să o vedem. După ce a fost sigilată camera, ni s-a spus că trebuie să așteptăm un medic de la Iași, ca el să decidă cauza morții. Ne-au spus că, dacă vom intra în casă, va trebui să stăm 14 zile în izolare, iar cine va rupe sigiliul se va alege cu dosar penal. Acum plângem pe lângă pereții casei, fără a o putea vedea pe mama”.

În loc ca decesul să fie constatat la fața locului, rudele femeii au fost nevoite să se deplaseze la cabinetul medicului de familie pentru a ridica certificatul de deces.

Aflați amănunte de pe vremeanoua.ro.

Comentarii