Tupeu de pușcăriaș. Plângere pentru că nu a primit meniul solicitat

miercuri, 21 august 2019, 18:32
1 MIN
 Tupeu de pușcăriaș. Plângere pentru că nu a primit meniul solicitat

Un deţinut din Penitenciarul Aiud a contestat o decizie a magistraţilor, prin care i-a fost respinsă cererea de schimbare a meniului pe care îl primea în închisoare. Judecătorul a considerat că cererea nu este justificată, pentru că nu se bazează pe motive religioase.

Potrivit sentinţei publicate de Tribunalul Alba, deţinutul a susţinut că este discriminat pentru că nu poate schimba regimul alimentar pe care îl primeşte cu unul care este acordat membrilor unei culte religioase.

Bărbatul a făcut plângere, iniţial, în luna octombrie 2018, împotriva judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Aiud, care i-a respins cererea de schimbare a meniului.

Judecătoria Aiud a respins plângerea, constatând că s-au respectat dispoziţiile legale şi drepturile deţinutului, care a fost audiat şi a avut posibilitatea să exprime în mod direct nemulţumirile pe care le are.

Nemulţmit de decizia magistraţilor de la Judecătoria Aiud, deţinutul a contestat-o, la Tribunalul Alba, însă nici aici judecători nu i-au acordat câştig de cauză, stabilind că sentinţa instanţei de fond este definitivă şi nu poate fi atacată în faţa instanţelor superioare.

mediafax.ro

Comentarii