Ultima șansă din acest an pentru a deveni student. Unde au rămas locuri pentru admiterea de toamnă. Sunt sute de dosare

joi, 10 septembrie 2020, 01:50
1 MIN
 Ultima șansă din acest an pentru a deveni student. Unde au rămas locuri pentru admiterea de toamnă. Sunt sute de dosare

Universităţile din Iaşi au remarcat primirea unui număr mare de dosare chiar şi în admiterea de toamnă în acest an, pentru tinerii care vor să urmeze un program de studii superioare. 

Peste 100 de candidaţi s-au înscris în primele trei zile ale admiterii de toamnă la Universitatea Tehnică, pentru studiile de licenţă, pe locurile bugetate, acoperind deja, pe hârtie, o treime din locurile rămase neocupate în prima sesiune. Până în prezent, cele mai multe dosare au fost depuse la Construcţii şi Instalaţii, 20 la buget şi 4 la taxă, la Mecanică, 30 la buget şi 8 la taxă, la Design Industrial şi Managementul Afacerilor au fost depuse 12 dosare pentru locurile la buget şi două la taxă, 11 la buget şi trei la taxă la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, 8 la buget la Hidrotehnică şi 10 la Construcţii de Maşini. Universitatea „Al.I. Cuza” a finalizat ieri admiterea pentru majoritatea facultăţilor, fiind deschisă înscrierea până pe 11 septembrie doar pentru Chimie, Geografie şi Geologie, Istorie, iar pentru Teologie Ortodoxă – până pe 14 septembrie.

UAIC nu a oferit însă niciun fel de cifre cu privire la dosarele depuse. La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară au fost depuse până azi 300 de dosare pe 65 de locuri la buget şi 122 la taxă. Cele mai multe, 118, au fost la Facultatea de Agricultură, în timp ce 72 au fost depuse la Horticultură, 46 la Zootehnie şi 62 la Medicină Veterinară.

A. MIHAI, C. HOPULELE

Comentarii