Uluitor: manelistul Jador a fost anunţat cu un concert pe scena Teatrului „Luceafărul”

vineri, 15 aprilie 2022, 01:50
3 MIN
 Uluitor: manelistul Jador a fost anunţat cu un concert pe scena Teatrului „Luceafărul”

Biletele au fost puse în vânzare pentru data de 2 iunie. Conducerea instituţiei ieşene afirmă că nu este niciun contract şi nu poate fi vorba de niciun concert. „Da, un acord scris nu există, a fost doar verbal. După care, se pare, s-a schimbat poziţia datorită că e un stil de muzică de petrecere şi nu vor să aibă un asemenea eveniment în sala lor", declară Anghel Mircea, organizator de spectacole.

Concertul cântăreţilor Jador şi Aza de la Iaşi, programat pe 2 iunie, nu va avea loc la Teatrul „Luceafărul” după cum era anunţat de organizatorii turneului „Dau moda”, reprezentanţii instituţiei de cultură din Iaşi afirmând că nu a existat în niciun moment un acord între organizatorii evenimentului şi instituţie. O întâmplare similară a avut loc şi la Timişoara, unde, conform anunţului făcut de organizatorii turneului, în luna mai trebuia să aibă loc un concert la Filarmonica Banatului. Potrivit reacţiilor apărute în presa naţională din partea reprezentanţilor instituţiei din Timişoara, artistul nu avea nicio şansă să obţină o autorizaţie de a concerta la Filarmonica Banatului, precizând însă că există o cerere depusă în acest sens.

Contactată telefonic, teatrologul Oltiţa Cîntec, director artistic al Teatrului „Luceafărul”, a menţionat că a aflat de presupusul concert al artistului Jador abia după ce evenimentul s-a răspândit în spaţiul online, subliniind totodată că nu a existat în niciun moment un astfel de acord între un reprezentant al instituţiei şi organizatorii turneului. „Noi avem spectacolele noastre programate la acea dată, deci nu aveam cum să închiriem sala. În plus, de obicei sala se dă spre închiriere în zilele libere ale artiştilor, lunea şi sâmbăta, iar 2 iunie, când e anunţat concertul, cade într-o zi de joi”, explică Oltiţa Cîntec, care a subliniat că a aflat cu stupefacţie de presupusul concert, crezând iniţial că este vorba de o glumă.

„Eu nu pot să înţeleg cum un impresar sau un organizator de evenimente poate să înceapă să vândă bilete la un spectacol fără un contract de închiriere semnat, indiferent dacă există sau nu un acord verbal”, a mai explicat Oltiţa Cîntec, care a subliniat că Teatrul „Luceafărul”, chiar dacă poate da spre închiriere spaţiile instituţiei în zilele în care nu sunt spectacole, întotdeauna se ia în considerare tipul de eveniment care are loc, pentru a nu contravine misiunii pe care o are instituţia.

Peste 100 de bilete vândute deja la Iaşi. Ce spun organizatorii turneului Jador

Potrivit site-ului www.entertix.ro, peste 100 de bilete au fost vândute deja, preţul unuia fiind de 150 de lei. Contactat telefonic, unul dintre organizatorii turneului Jador şi Aza, turneu intitulat „Dau moda”, afirmă că ar fi avut acordul verbal de a organiza evenimentul la Teatrul „Luceafărul”.

„Da, un acord scris nu există, a fost doar verbal. După care, se pare, s-a schimbat poziţia datorită că e un stil de muzică de petrecere şi nu vor să aibă un asemenea eveniment în sala lor. Nu ştiu dacă este vorba de artist, cât este vorba de genul de muzică”, afirmă Anghel Mircea, organizator de spectacole.

Acesta arată că, de la primirea acordului verbal şi până la infirmarea ulterioară, ar fi trecut două săptămâni, între timp punându-se biletele în vânzare. Organizatorul subliniază că „se caută să nu aibă loc evenimentul în instituţia respectivă, poate şi în oraş în instituţiile Statului”, afirmă organizatorul, menţionând că în acest moment se caută un alt spaţiu în Iaşi pentru a putea susţine concertul, însă nu poate confirma că acesta va mai avea loc.

Comentarii