UMF alege trei cercetători reputaţi ca membri în Consiliul Şcolii Doctorale

luni, 28 iunie 2021, 01:56
2 MIN
 UMF alege trei cercetători reputaţi ca membri în Consiliul Şcolii Doctorale

Modificări importante la nivelul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ în ceea ce priveşte studiile doctorale. Astfel, în urma alegerilor, a fost desemnat un nou Consiliu al Şcolii Doctorale IOSUD – UMF Iaşi, cu mandat până în 2026.

La domeniul Medicină au fost aleşi: prof.dr. Liliana Foia, prof.dr. Cornelia Amălinei, prof.dr. Lăcrămioara Şerban, la Medicină Dentară – prof. dr. Norina Forna, la Farmacie – prof.dr. Lenuţa Profire, iar ca studenţi doctoranzi – Alexandru Găină şi Ştefan Miftode.

Dar dincolo de alegerile interne, ale căror rezultate nu au fost total neaşteptate, persoanele alese având notorietate la nivelul facultăţilor, rectorul a făcut o serie de numiri în Consiliul Şcolii Doctorale care au surprins. Astfel, conform legii, fiecare universitate are dreptul să numească în consiliu personalităţi ştiinţifice recunoscute în domeniul naţional şi internaţional.

UMF a ales doi dintre cercetătorii cei mai notorii în Iaşi pe domeniile lor: prof.dr. Valeriu Cotea, membru corespondent al Academiei Române, de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad“, şi cercetător ştiinţific gradul I Mariana Pinteală, unul dintre cei mai reputaţi cercetători de la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni“. Pe lângă aceştia, echipei se alătură şi dr. Victor Ţurcanu, absolvent al UMF Iaşi, care este senior lecturer la King’s College London, din Marea Britanie.

„Alegem personalităţi care sunt emblematice, ei trebuie să fie cercetători din afara universităţii, şi cred că am ales oameni activi în şcolile lor doctorale, cu multe proiecte în derulare şi recunoscuţi în domeniul lor“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF.

Rectorul a numit-o pe prof.dr. Demetra Socolov ca director al Consiliului Şcolii Doctorale, însă, contactată de „Ziarul de Iaşi“, aceasta s-a arătat surprinsă că numele ei apare în vreun document.

„Nu ştiu de unde aveţi numărul meu“, a fost singurul lucru pe care prof.dr. Demetra Socolov a dorit să îl specifice despre activitatea consiliului.

Comentarii