Un bărbat a decapitat o pisică de 7 luni. El a fost reţinut pentru 24 de ore

vineri, 05 ianuarie 2024, 16:15
1 MIN
 Un bărbat a decapitat o pisică de 7 luni. El a fost reţinut pentru 24 de ore

Un bărbat din Fălticeni se află în centrul atenţiei după ce a fost reţinut pentru o faptă şocantă petrecută anul trecut: decapitarea brutală a unei pisici de doar 7 luni. Actul inuman, ce a avut loc pe 1 noiembrie 2023, a ajuns la cunoştinţa autorităţilor, iar poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor au intervenit rapid pentru a face dreptate, potrivit monitorulsv.ro.

La faţa locului, poliţiştii au colaborat strâns cu un tehnician criminalist din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni, desfăşurând o operaţiune amănunţită de colectare a probelor. Atât probele criminalistice, cât şi expertizele specifice au fost adunate pentru a întări cazul împotriva individului, care acum se confruntă cu acuzaţii serioase.

Bărbatul este acuzat de comiterea infracţiunii de "uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept", conform prevederilor Legii nr. 205/2006 republicată, privind protecţia animalelor. O faptă care se pedepseşte cu închisoarea, într-o tentativă de a asigura că astfel de atrocităţi nu rămân nepedepsite.

Reprezentanţii poliţiei au subliniat importanţa respectării legislaţiei privind protecţia animalelor şi au amintit publicului că relele tratamente sau agresiunile împotriva animalelor pot atrage sancţiuni severe, inclusiv închisoarea.

Comentarii