Un bărbat susţine că s-a intoxicat după ce a mâncat hribi pe care nu i-a fiert

vineri, 20 iulie 2018, 01:50
1 MIN
 Un bărbat susţine că s-a intoxicat după ce a mâncat hribi pe care nu i-a fiert

Sezonul ciupercilor a mai făcut o victimă zilele acestea, un tânăr de 31 de ani ajungând la spital din cauza acestora. Bărbatul a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon” în cursul nopţii, acuzând stări de greaţă, vărsături şi scaune diareice. 

Acesta le-a povestit medicilor că simptomele au început să apară la aproximativ două ore după ce a mâncat ciuperci culese chiar de el din pădure, spunând că ar fi vorba despre hribi, care însă nu au fost preparaţi termic. Momentan va rămâne internat pe Clinica II medicală, în Compartimentul de Toxicologie, urmând ca medicii să vadă care va fi evoluţia sa. În această perioadă, tot mai multe persoane ajung la spital din cauza ciupercilor consumate, care fie sunt culese din pădure de aceştia, fie sunt cumpărate de la vânzătorii de pe stradă.

Specialiştii recomandă populaţiei să evite să culeagă  şi să consume ciuperci din pădure, chiar dacă au impresia că sunt comestibile, deoarece mute ciuperci cunoscute ca fiind bune de mâncat au suferit mutaţii, devenind otrăvitoare. Având în vedere o posibilă evoluţie gravă, uneori letală a bolii, intoxicaţia cu ciuperci trebuie considerată o urgenţă medicală majoră, fiind obligatorie apelarea numărului de urgenţă 112 şi prezentarea imediată într-un serviciu medical de urgenţă. 

 

 

Comentarii