Un Calcan pentru Daniel Pancu

miercuri, 09 septembrie 2020, 01:43
2 MIN
 Un Calcan pentru Daniel Pancu

Politehnica Iaşi l-a legitimat pentru două sezoane pe fostul internaţional de tineret, care a jucat în sezonul trecut la Viitorul Constanţa şi apoi la Ujpest, în prima ligă maghiară

Informaţia prezentată de ”Ziarul de Iaşi” legată de iminenţa trecerii jucătorului Andreias Calcan la Politehnica Iaşi s-a confirmat. Ajuns luni noapte în Iaşi, fotbalistul a semnat ieri, în jurul prânzului, un contract pe două sezoane cu Poli. Născut pe 9 aprilie 1994, Calcan, care are mari şanse de a fi titularul postului de extremă stângă la echipa ieşeană, a început fotbalul în oraşul natal, Slatina. La 14 ani a trecut la renumita şcoală de fotbal Ardealul Cluj, iar peste doi ani la Universitatea Cluj. Sportivul de 1,72 metri, care se remarcă printr-o musculatură ieşită din comun, a debutat la seniori la Universitatea, unde a jucat până în 2016, cu o scurtă perioadă în care a fost împrumutat la Râmnicu Vâlcea. În urmă cu patru ani, Calcan a început o experienţă olandeză, care durat doi ani şi jumătate, timp în care a evoluat la Willem Tilburg II, Dordrecht şi Almere City. La începutul anului 2019, jucătorul a revenit în România, la Viitorul Constanţa. După 18 meciuri sub comanda lui Gică Hagi, în care a punctat de cinci ori, fostul internaţional de tineret a fost vândut în ianuarie 2 020 la Ujpest, în prima ligă din Ungaria, pentru 100 000 de euro. În sezonul trecut, românul a jucat nouă partide la clubul budapestan, pentru care a marcat de două ori. Conform oficialilor Politehnicii, Calcan a fost însă lăsat să plece liber deoarece noul antrenor de la Ujpest nu joacă în sistemul cu extreme, aşa cum preferă Daniel Pancu, tehnicianul ieşenilor. Pentru a avea speranţa de a recupera ceva din investiţia făcută în atacantul român, Ujpest va încasa 30% din suma pe care Poli o va primi dacă îl va transfera pe Calcan.

Poli mai caută în continuare şi alţi jucători pentru a întări lotul, ţintele principale fiind un portar sub 21 de ani, un fundaş stânga şi o extremă. Apoi, în cazul în care vor apărea şi alţi jucători decenţi, cu pretenţii reduse, vor mai fi aduşi un stoper, un fundaş lateral şi un mijlocaş.

Următorul meci oficial al Politehnicii va avea loc sâmbătă, de la ora 18:00, în Copou, cu Gaz Metan Mediaş. Partid va avea loc în cadrul etapei a III-a a Ligii I de fotbal.

 

 

Comentarii