Un căruţas, pus să plătească reparaţiile la maşina Poliţiei. A murit în timpul procesului

joi, 27 aprilie 2023, 01:50
2 MIN
 Un căruţas, pus să plătească reparaţiile la maşina Poliţiei. A murit în timpul procesului

Un căruţaş din Sireţel a fost obligat la plata reparaţiilor unei maşini de poliţie. A apreciat greşit distanţa şi viteza de deplasare a acesteia şi nu i-a acordat prioritate.

Incidentul în care a fost implicat Ioan M. s-a petrecut în dimineaţa zilei de 18 septembrie 2020. Aflat la conducerea unei căruţe, bărbatul a ieşit de un drum de exploatare pe DJ 208, pe direcţia Heci – Lespezi. Conform constatărilor ulterioare ale poliţiştilor, el nu a acordat prioritate unei Dacii Duster, cele două vehicule ciocnindu-se. Dacia a lovit cu roata din dreapta-faţă partea dreaptă a căruţei.

Reparaţiile necesare au costat 3.695 lei, suma fiind acoperită iniţial din fondurile Poliţiei. Ulterior, Ioan M. a fost chemat în judecată pentru a plăti banii. În faţa magistraţilor Judecătoriei Paşcani, căruţaşul a explicat că se asigurase în momentul în care intrase pe drumul judeţean şi a considerat că are timp să intre pe prima bandă a acestuia. A mai invocat faptul că era o persoană în vârstă şi suferea de mai multe boli. Avusese intenţia de a contesta procesul-verbal de contravenţie, dar discutând cu un avocat şi-a dat seama că ieşise din termenul legal de 15 zile. Magistraţii Judecătoriei Paşcani nu au avut nicio ezitare în a aproba acţiunea Poliţiei, obligându-l pe Ioan M. la plata celor 3.695 lei.

Sentinţa a fost contestată de căruţaş, dosarul intrând pe rolul Tribunalului. La termenul de judecată din luna mai a anului trecut, niciuna dintre părţi nu a fost prezentă, aşa că judecătorii au dispus suspendarea cauzei. Ioan M. a decedat două luni mai târziu. Ca urmare, cauza a rămas în nelucrare. După trecerea termenului legal de şase luni, magistraţii au constatat perimarea apelului şi au menţinut sentinţa instanţei inferioare. 

Comentarii