Un deputat liberal pune semnul egal între Chirica şi Dragnea. Care este motivul?

vineri, 22 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 Un deputat liberal pune semnul egal între Chirica şi Dragnea. Care este motivul?

Liderul liberal s-a arătat indignat de declaraţiile critice ale primarului despre modificarea legilor justiţiei, susţinând că e vorba de „aceeaşi atitudine de baron local“.

Deputatul Marius Bodea a comparat fondul local al declaraţiilor primarului Mihai Chirica, în legătură cu „hăcuirea“ legilor justiţiei de către majoritatea PSD-ALDE-UDMR, cu ceea ce face Liviu Dragnea la vârful puterii în stat: „aceeaşi atitudine de baron local înconjurat de o reţea clientelară“. Liderul liberal a dat exemplul surpării produse astă-primăvară la Rondul Vechi CUG şi faptul că nu s-a întâmplat nimic de atunci pentru refacerea zonei. „Nimeni nu îi face nimic tocmai pentru că (Daniel Cristinel Niculiţă, constructorul clădirii cu 12 niveluri, n.r.) face parte din anturajul apropiat al primarului“, a constatat Marius Bodea. El a amintit că, la începutul lunii mai, primarul Chirica îl somase pe Niculiţă să refacă zona lăsată, respectiv trotuarul şi prima bandă, închise de atunci circulaţiei. Şeful liberalilor din municipiul Iaşi s-a arătat nemulţumit şi de faptul că poliţiştii locali nu au intervenit.

Bodea a prezentat un răspuns al acestei instituţii care menţionează că lucrătorii ei „nu au competenţe în ceea ce priveşte calitatea în construcţii şi nici atribuţii în determinarea cauzele care au dus la surpare“. Poliţiştii ar fi trebuit să sesizeze organele de cercetare penală pentru că, în termen de 30 de zile, domeniul public afectat nu a fost adus la starea iniţială, subliniază deputatul, care i-a încurajat să o facă.

Purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Locale a reafirmat însă că instituţia pe care o reprezintă nu are căderea să facă acest lucru. „Serviciul Control Urbanism sesizează organele de cercetare penală doar în situaţia în care se construieşte fără autorizaţie sau când autorizaţia nu este respectată. Sesizarea mai poate fi făcută atunci când autorităţile emit o dispoziţie de sistare a lucrărilor, dar constructorul continuă lucrările“, a precizat Nicoleta Deciu.

 

 

Comentarii