Un derbedeu de doar 14 ani a făcut ordine în parc cu un cuţit

miercuri, 21 septembrie 2022, 01:50
2 MIN
 Un derbedeu de doar 14 ani a făcut ordine în parc cu un cuţit

Trei băieţi ieşiţi să se joace au fost atacaţi cu cuţitul, în plină stradă, de un golan. A fost prins imediat de poliţişti, iar agresivitatea absolut nemotivată i-a atras o internare într-o şcoală de corecţie.

Pe 12 iunie 2020, E.P. ieşise împreună cu patru prieteni pe o stradă din spatele Kaufland Alexandru cel Bun. Cei patru se jucau pe telefoane, când prin dreptul lor a trecut Alin C. însoţit de o altă persoană. Unul dintre băieţi l-a urmărit pe Alin C. cu privirea, ceea ce l-a enervat pe acesta.

A scos din buzunar un cuţit şi s-a îndreptat spre cei cinci, întrebând „Care e şmecher aici?” Apoi, fără motiv, l-a lovit cu dosul lamei pe unul dintre ei, reproşându-i că s-a uitat la el. Apoi l-a lovit pe E.P. cu latul lamei în zona capului, iar apoi l-a tăiat cu lama în zona gambei piciorului drept, sub genunchi.

A plecat spre casă, dar observând o autospecială de poliţie, a încercat să se ascundă. A urcat pe acoperişul unei case, iar de acolo a trecut în curtea unui vecin, unde a fost găsit de poliţişti.

Copil problemă, care legase şcoala de gard, Alin P. a fost trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe. La momentul faptei, avea doar 14 ani şi 7 luni, împotriva lui putând fi astfel dispuse doar măsuri educative.

„Instanţa constată că fapta a fost comisă în mod spontan de către inculpatul minor, asupra persoanei vătămate minore, în urma unui schimb succint de replici, pe fondul unei reacţii agresive neprovocate şi fundamentate într-un teribilism specific vârstei, dar exacerbat. Pe fondul acesta, inculpatul a aplicat o lovitură cu un cuţit cu lamă retractabilă persoanei vătămate, în zona gambei piciorului drept, provocându-i o plagă prin tăiere”, au reţinut magistraţii Judecătoriei.

Împotriva băiatului fusese dispusă deja măsura asistării zilnice timp de 6 luni, pentru complicitate la furt calificat. Luând în calcul condamnarea anterioară, judecătorii au decis internarea lui Alin P. timp de 9 luni într-un centru educativ. În plus, el va trebui să-i plătească victimei 2.000 de lei, ca prejudiciu moral. 

Comentarii