Un elev militar ieșean, admis la United States Military Academy West Point

luni, 12 iunie 2023, 07:39
4 MIN
 Un elev militar ieșean, admis la United States Military Academy West Point

Doi elevi ai Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc vor studia la cele mai prestigioase academii din Statele Unite ale Americii. Elevul plutonier-major Marius-Alin Curcă și eleva sergent-major Alexia Ursuțu vor avea șansa de a se forma ca ofițeri la United States Military Academy West Point, respectivUnited States Air Force Academy Colorado Springs. 

Francesca Șindilar, purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare”, ne-a spus că după o selecție riguroasă și o perioadă stresantă, plină de examene, cei doi ștefăniști au reușit să își depășească propriile limite și acum pot să spună „Am reușit!”. Cei doi elevi ambițioși, determinați și neobosiți, mai spune Francesca Șindilar, și-au perfecționat abilitățile de comunicare în limba engleză și s-au antrenat din greu pentru a reuși să treacă de toate testele și probele eliminatorii din această competiție, demonstrând că nu există limite atunci când îți dorești ceva cu adevărat.

„Timp de trei ani au sperat că vor ajunge cadeți ai academiilor din SUA, iar acum, când au trecut și de ultimele examene, ștefăniștii își aduc aminte cum a început ”, spun reprezentanții colegiului militar.

Drumul lui Marius spre SUA a început în anul 2019, când a pășit pentru prima dată în spațiul cazon. Originar din orașul Hârlău, județul Iași, și-a dorit să îmbrace uniforma militară și a fost admis, printre primii, în Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”. Înconjurat de poveștile colegilor mai mari care au reușit, și Marius și-a dorit, încă din primul an de liceu, să studieze în Statele Unite ale Americii, fapt care l-a motivat să se înscrie anul acesta în lupta pentru singurul loc alocat elevilor români la Academia Militară West Point. „Am aflat despre această posibilitate de la fosta mea colegă, Miruna Duracu, când aceasta încă era în procesul de admitere, în schimb motivația a fost mereu intrinsecă. Am vrut să-mi demonstrez mie, în primul rând, dar și celor din jurul meu, de ce sunt în stare și să-mi asigur un viitor în una din cele mai prestigioase academii din lume”, a povestit tânărul.

Marius și-a împlinit visul. Rezultatele obținute la învățătură în cei patru ani de studiu, motivația de care a dat dovadă, dar și abilitățile de lider l-au determinat pe elevul ștefănist să nu renunțe nici un moment și acum se bucură de rezultate, culege laurii.

„Din clipa în care m-am hotărât că vreau să urmez studiile unei academii din SUA au urmat aproape trei ani în care am trăit zilnic cu nevoia interioară de a face mai mult, de a-mi depăși potențialii adversari cu ani de zile înainte de a-i cunoaște. Cred că secretul pentru a reuși, indiferent de context și oricât de clișeic ar suna, este de a nu renunța niciodată la lucrurile pe care le porți în inimă, lucrurile pe care le consideri importante și de a avea grija să nu depășești linia subțire dintre obsesie și determinare. Nu consider că am făcut nimic extraordinar, nu sunt primul și cu siguranță nici ultimul, ci fac parte dintr-un lung șir de oameni care și-au dorit să-și depășească condiția, să demonstreze că orice este posibil, că totul ține de cât de mult îți dorești și cât ești dispus să sacrifici”, a completat Marius.

„După patru ani petrecuți între zidurile Cetății, Marius a ales să se numere printre cei mai buni, să își depășească propriile așteptări și să ducă peste hotare numele Colegiului Național Militar <Ștefan cel Mare>, instituție de învățământ care i-a pus bazele pregătirii viitoarei cariere de ofițer al Armatei Române”, spun, cu mândrie, profesorii care l-au pregătit pe viitorul ofițer.

Alexia Ursuțu este suceveancă, din comuna Bogdănești, și a crescut admirând uniforma militară. A dorit să învețe la unul dintre cele mai bune colegii din țară și a reușit, în anul 2019, să devină elevă a Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”. „Alegerea unei cariere militare a fost o decizie luată acum patru ani cu multe emoții și curaj. Ca orice copil care urmărea fascinat defilarea militarilor de 1 Decembrie, am fost atrasă de acel sentiment de mândrie și iubire față de țară pe care ei o emanau cu fiecare pas. Știam că tot ceea ce urmează este o mare provocare pentru mine, însă prestigiul și performanțele școlare pe care liceul din care fac parte acum le prezenta m-au făcut să îmi doresc și mai mult să mă alătur acestei mari familii ștefăniste”, povestește Alexia.

Mai mult, pe monitorulsv

Comentarii