Un fost candidat la primărie a fost lăsat fără două TIR-uri. Folosea maşinile la transport ilegal de lemne

luni, 06 noiembrie 2023, 10:42
2 MIN
 Un fost candidat la primărie a fost lăsat fără două TIR-uri. Folosea maşinile la transport ilegal de lemne

Un consilier local din comuna Frumosu, fost candidat al Partidului Social Democrat (PSD) la funcţia de primar, se confruntă cu probleme legale serioase după ce a fost implicat într-un caz de transport ilegal de materiale lemnoase. Ilie Negură, administratorul SC Sifon Trans SRL, a fost supus unei investigaţii care a condus la deschiderea unui dosar penal împotriva sa pentru comiterea infracţiunilor de transport ilegal de materiale lemnoase şi complicitate la furt de arbori, scrie monitorulsv.ro

Totul a început cu un control efectuat la sediul societăţii din Deia, unde au fost identificate discrepanţe semnificative între cantităţile de lemne consemnate în documente şi cele descoperite în realitate. Această descoperire a determinat autorităţile să desfăşoare investigaţii amănunţite asupra activităţii societăţii din lunile anterioare. În urma acestor investigaţii, s-a dezvăluit că două tiruri ale firmei conduse de Ilie Negură au fost utilizate pentru a transporta materiale lemnoase fără documentele specifice necesare, arata aceeasi sursa..

Într-un comunicat oficial emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, se menţionează: "S-a procedat la identificarea celor două autoutilitare folosite la săvârşirea infracţiunilor, în depozitul societăţii din localitatea Deia, ocazie cu care i s-a adus la cunoştinţă administratorului că s-a dispus instituirea sechestrului asigurator în vederea confiscării celor două autoutilitare şi faptul că are obligaţia de a preda autoutilitarele pentru a fi ridicate şi transportate la spaţiul de depozitare al IPJ Suceava special amenajat în localitatea Stroieşti."

În consecinţă, autorităţile au decis să aplice măsuri asigurătoare de sechestrare asupra celor două autoutilitare implicate în caz, a căror valoare totală depăşeşte 50.000 de euro. Aceste autovehicule au fost conduse şi depuse în spaţiul de depozitare a autoturismelor, sub supravegherea IPJ Suceava.

Cazul a atras atenţia asupra problemelor legate de exploatarea ilegală a resurselor forestiere din zonă, subliniind importanţa combaterii furtului de lemn şi a asigurării respectării legislaţiei în acest domeniu. Ilie Negură va trebui să răspundă în faţa justiţiei pentru acuzaţiile care i se aduc, iar ancheta în acest caz continuă pentru identificarea altor persoane implicate.

Comentarii