Un fost fotbalist de la Arsenal a rămas paralizat după ce i-au fost puse droguri în băutură

marți, 25 aprilie 2023, 08:51
2 MIN
 Un fost fotbalist de la Arsenal a rămas paralizat după ce i-au fost puse droguri în băutură

Un fost jucător de la academia clubului Arsenal Londra a rămas tetraplegic, după ce i-au fost puse droguri în băutura pe care a consumat-o la o ieșire în oraș cu prietenii.   

Daniel Cain era un fotbalist în formă și sănătos tun, dar după o noapte petrecută în oraș cu prietenii, tânărul de 23 de ani a suferit un stop cardio-respirator, care i-a privat creierul de oxigen, scrie The Indepenent, preluat de stirileprotv.ro.

În timpul ieșirii în oraș, pe 9 iunie 2020, prietenii lui Daniel au observat că pielea acestuia avea o „culoare ciudată” și nu se trezea, așa că au încercat să îi facă resuscitare cardio-respiratorie în timp ce a fost chemată și o ambulanță.

După ce a sosit ambulanța, medicii l-au resuscitat pe Daniel timp de 24 de minute, dar creierul și măduva, rămase fără oxigen, au suferit leziuni grave.

Medicii au explicat familiei că, chiar dacă fostul fotbalist se va trezi din comă, acesta ar rămâne într-o stare permanent vegetativă. După ce a stat 25 de zile în comă, Daniel el a sfidat șansele și, ca prin minune, „s-a trezit”, iar treptat funcțiile sale cognitive au început să revină la normal.

„Când s-a trezit, nu putea face nimic, nu se putea mișca. Era ca un nou-născut, dar asistentele au spus că le urmărea cu privirea”, a mai spus mama fostului fotbalist.

Memoria pe termen scurt a lui Daniel a fost în mod semnificativ afectată, însă memoria pe termen lung a rămas intactă, conform spuselor mamei sale.

„Își revine treptat și starea sa se îmbunătățește”, a spus mama fostului fotbalist. „Încă își amintește ce a trăit în copilărie”.

Comentarii