Un ieșean care și-a ucis în bătaie iubita, arestat pentru 30 de zile

marți, 23 octombrie 2018, 09:30
2 MIN
 Un ieșean care și-a ucis în bătaie iubita, arestat pentru 30 de zile

Un individ de 38 de ani, Adrian Vartic, care trăia cu concubina în vârstă de 32 de ani a ucis-o pe aceasta în bătaie zilele trecute. Amândoi consumaseră cantități foarte mari de alcool, au început să se certe, iar scandalul a degenerat. Bărbatul fusese reținut, iar acum judecătorii au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Comunicatul oficial:

Prin referatul din data de 19.10.2018 emis în dosarul penal nr.504/P/2018 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a propus arestarea preventivă a inculpatului Vartic Adrian, cercetat în stare de reţinere, pentru săvârșirea infracțiunii de omor asupra unui membru de familie, prevăzută de art.188 alin.1 raportat la art.199 alin.1 C.pen.

În fapt, s-a reținut că, în cursul zilei de 08.10.2018, inculpatul Vartic Adrian (în vârstă de 38 ani) şi concubina acestuia M.E. (în vârstă de 32 ani) au consumat, în timp ce se aflau pe raza satului Doroşcani, comuna Popeşti, jud.Iaşi, fiecare în alt anturaj, cantităţi impresionante de alcool, până au ajuns în stare de ebrietate. În jurul orelor 16.30, inculpatul a revenit la locuinţa comună, unde se afla deja concubina sa. Reproşându-i acesteia din urmă că a băut, inculpatul i-a aplicat câteva lovituri de picior şi pumn peste corp, în urma cărora victima a fost proiectată de marginea unui pat din încăperea unde a fost agresată.

Ulterior, inculpatul a plecat în sat, a mai consumat o bere la un bar, după care s-a întors acasă, unde a găsit-o pe victimă căzută în mijlocul camerei unde o lăsase, constatând că era decedată.

Conform raportului medico-legal de necropsie întocmit de I.M.L. Iaşi, moartea victimei s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii consecutivă unui traumatism cu fracturi costale, hemiperitoneu, ruptură de splină şi alte leziuni incompabile cu viaţa.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile.

Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

VEDEȚI ȘI:

Violenţa conjugală: femei ucise cu bestialitate pentru că s-au apucat de băut

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii