Un ieşean din o mie este izolat la domiciliu. Toate testele au ieşit negativ

luni, 09 martie 2020, 02:50
1 MIN
 Un ieşean din o mie este izolat la domiciliu. Toate testele au ieşit negativ

Toate testele efectuate la persoane cu suspiciune de infecţie cu COVID 19 din judeţul Iaşi au ieşit negativ, însă în sarcina DSP mai intră, începând de astăzi, şi monitorizarea activităţilor care au loc în judeţ, fiindcă la nivel naţional au fost interzise manifestările publice sau private, în spaţii deschise sau închise, la care participă mai mult de 1.000 de persoane, iar la evenimentele cu mai puţin de 1.000 de participanţi este obligatoriu obţinerii unui aviz de la DSP Iaşi.

„Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ţine cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanţilor, modalitatea în care participanţii ajung la eveniment şi durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate. Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul naţional al României şi există posibilitatea prelungirii, în funcţie de evoluţia situaţiei“, au precizat reprezentanţii DSP Iaşi.

Pe lângă faptul că au fost interzise şi stagiile de practică în spitale pentru studenţii de la medicină şi farmacie, în aceeaşi perioadă, până la 31 martie, aparţinătorii pacienţilor nu pot efectua vizite în spitale.

Ministerul Sănătăţii a mai luat încă de vineri decizia ca 10% dintre toate paturile din fiecare unitate de Terapie Intensivă să fie păstrate pentru cazurile de coronavirus, la nivelul întregii ţări fiind doar 2.500 de paturi de boli infecţioase, dintre care 92 la Terapie Intensivă.

În momentul de faţă, deşi nu au fost cazuri de COVID 19 la nivelul judeţului Iaşi, există 123 de cazuri confirmate de gripă şi opt decese.

 

Comentarii