Un medic recomandă ca mască să fie purtată şi în locurile publice aglomerate

luni, 27 iulie 2020, 22:50
1 MIN
 Un medic recomandă ca mască să fie purtată şi în locurile publice aglomerate

Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizaţia Mondială a Sănătăţii, susţine necesitatea purtării măştii medicale şi în aer liber atunci când distanţarea fizică nu este posibil, dând exemple staţiile de autobuz sau pieţele unde aglomeraţia este mare. rafila spune că măsurile trebuie bine explicate şi nu trebuie ostilizată populaţia.

”Măsurile trebuie explicate foarte bine, iar autorităţile locale, acolo unde se iau astfel de măsuri, trebuie să fie nepărtinitoare. Încrederea în autorităţi e vitală şi trebuie căştigată. Dacă îi spun omului că el trebuie să poarte mască şi în aer liber când merge la piaţă se va revolta, o va privi ca pe o nouă constrângere. Dacă îi explici însă că la Iaşi sau în localităţile unde oamenii poartă mască şi în spaţii libere aglomerate, iar cazurile de infectare sunt reduse, atunci va întelege mai bine”, spune Rafila la Digi 24.

Acesta mai cere şi renunţarea la folosirea termenului de distanţarea socială ”care a transmis un semnal negativ, omul având senzaţia că este rupt de societate”. Acesta susţine că explozia numărului de cazuri este în legătură directă cu redeschiderea turismului şi cu nerespectarea măsurilor care se impun, atât de cetăţeni, cât şi de comercianţi.

”Cazurile de reinfectare sunt rare şi nu sunt documentate foarte bine. Se consideră că reinfectarea este o posibilitate foarte, foarte rară şi nu este vorba de o altă boală ci de acelaşi virus care rămâne cumva în organism”, mai spune dr Rafila.

SURSA: hotnews.ro

 

Comentarii