Un milion de tone de cereale din Ucraina, prin Portul Constanța de la începutul războiului

luni, 04 iulie 2022, 18:51
2 MIN
 Un milion de tone de cereale din Ucraina, prin Portul Constanța de la începutul războiului

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA a oferit o serie de informații și date detaliate despre traficul de mărfuri pe relația Ucraina. România a devenit o rută importantă de evacuare a cerealelor, după ce mai multe orașe-port ucrainene au fost cucerite de ruși.

Cele mai importante date oferite:

– Traficul total de mărfuri pe relația Ucraina, derulat prin Portul Constanța, a fost de 1,5 milioane tone de la startul războiului.

– Sunt avizate să sosească în Portul Constanța alte 150.000 tone de cereale, cele mai multe pe barje de la Reni și Izmail.

– În intervalul 01.05 – 30.06.2022, media zilnică de descărcare cereale este de 22.710 tone/zi.

– Anul trecut, traficul de mărfuri prin porturile maritime românești a fost de 67,5 milioane tone.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța: De la începutul războiului, 24 februarie 2022, traficul total de mărfuri pe relația Ucraina derulat prin Portul Constanța a fost de 1,5 milioane tone. Cele mai mari cantități sunt cele de cereale, dar au mai sosit în port și echipamente, fosfat, laminate, minereuri de fier, containere. Pe relația Ucraina au mai sosit 7.473 containere, 5.951 au fost deja expediate, restul fiind în proceduri de expediere.

Portul Constanța este cel mai mare la Marea Neagră, fiind un important hub european de cereale. În contextul actual, al războiului din Ucraina, rolul Portului Constanța este strategic, devenind o rută esențială a traficului de mărfuri în zonă.

Porturile maritime românești au capacitatea de a opera această marfă, au logistica necesară și sunt pregătite să răspundă cu operativitate noilor solicitări, iar operatorii portuari au fost receptivi și s-au adaptat la situația actuală.

Anul trecut, traficul de mărfuri prin porturile maritime românești a fost de 67,5 milioane tone.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

 

Comentarii