Un nou dosar-bombă zguduie clanul Cordunenilor. Presiuni asupra unui martor?

vineri, 20 decembrie 2019, 03:00
2 MIN
 Un nou dosar-bombă zguduie clanul Cordunenilor. Presiuni asupra unui martor?

Unul dintre cei mai influenţi membri ai clanului Corduneanu, Vasile Călin, este cercetat de anchetatori pentru influenţarea declaraţiilor. Călin ar fi comis fapta pentru a-şi proteja un frate, judecat pentru şantaj.

„Ziarul de Iaşi“ a aflat date explozive dintr-o investigaţie desfăşurată discret de către anchetatorii din Iaşi. Unul dintre fraţii Corduneanu, Vasile Călin, în trecut considerat unul dintre cei mai influenţi membri ai clanului, este cercetat penal pentru influenţarea declaraţiilor. Călin este suspect de această infracţiune într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Potrivit unor surse judiciare, ancheta în cazul său a fost deschisă după ce fratele său, Bogdan Corduneanu, a fost trimis în judecată pentru şantaj.

Prin rechizitoriu, procurorii au disjuns dosarul în care este anchetat Călin. Faptele sale au legătură, de altfel, cu dosarul de şantaj al lui Bogdan Corduneanu. Astfel, potrivit surselor, Vasile Călin a ajuns în vizorul anchetatorilor pe 20 noiembrie.

„La data de 30.10.2019, numitul Călin Vasile a efectuat demersuri cu caracter intimidant pe lângă persoana vătămată I. Liviu şi martorul D.I. (protecţia numelui aparţine redacţiei, n.r.) pentru ca persoana vătămată I. Liviu să-şi retragă plângerea în dosarul penal cu nr. 13358/P/2019“, ne-au transmis surse judiciare.

Rămâne de văzut dacă acuzaţiile aduse lui Călin se vor concretiza într-o trimitere în judecată, sursele noastre precizând că Vasile Călin ar fi discutat telefonic cu victima, conversaţie în care şi-ar fi cerut scuze pentru comportamentul fratelui său şi garantându-i că Bogdan Corduneanu „nu va întreprinde nicio acţiune“ împotriva sa dacă îşi va retrage plângerea.

Bogdan Corduneanu a fost trimis în judecată după ce ar fi pretins 20.000 de lei afaceristul Liviu I. Banii ar fi reprezentat un presupus împrumut pe care victima i l-ar fi promis interlopului. Bogdan Corduneanu a fost arestat la domiciliu câteva zile, după care a fost eliberat, fără ca împotriva sa să fie luată vreo altă măsură preventivă.

Comentarii