Un nou protest al angajaţilor de la Radio România Iaşi

luni, 12 februarie 2024, 14:34
1 MIN
 Un nou protest al angajaţilor de la Radio România Iaşi

25 dintre angajaţii de la Radio România Iaşi au ieşit astăzi, 12 februarie 2024, în faţa instituţiei, la o nouă acţiune de protest spontan, pe fondul lipsei formulării unor soluţii clare din partea conducerii Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) la solicitările transmise de salariaţii studioului teritorial încă din luna decembrie a anului trecut.Protestul a durat jumătate de oră, fără întreruperea emisiei.

Ei au reiterat necesitatea adoptării unei legi de funcţionare predictibile, care să asigure statutul angajaţilor radioului public şi finanţarea sustenabilă a SRR.

Până la începerea negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă (CCM), programate pentru luna aprilie a acestui an, angajaţii subliniază urgenţa majorării salariilor prin introducerea noilor indici de salarizare în contractele individuale de muncă, introducerea universală a sporurilor obţinute individual de către unii colegi de la alte studiouri teritoriale prin hotărâri judecătoreşti, precum şi garantarea respectării actualui CCM.

Ei aşteaptă soluţii la solicitările lor, iar în lipsa unor propuneri concrete, angajaţii au precizat că îşi rezervă dreptul de a iniţia noi acţiuni în numele libertăţii de exprimare.

Amintim că astfel de acţiuni ale angajaţilor radioului regional au mai avut loc încă de la mijlocul lunii decembrie. Peste 50% dintre salariaţi au semnat două scrisori deschise, trimise ulterior la autorităţile naţionale, dar şi la forurile europene care apară libertatea şi independenţa presei.

Comentarii