Un nou sistem de punctaj la box, testat în vederea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

joi, 31 octombrie 2019, 14:32
1 MIN
 Un nou sistem de punctaj la box, testat în vederea Jocurilor Olimpice de la Tokyo

Responsabilii turneului olimpic de box s-au declarat încrezători în noul sistem de punctaj experimentat joi la Tokyo şi conceput pentru o mai mare transparenţă într-un sport marcat de scandaluri, în vederea Jocurilor Olimpice de vară din 2020.

Noul sistem informatizat, care ar urma să facă punctajul arbitrilor-judecători vizibil în timp real, a fost testat pe stadionul de sumo Ryogoku Kokugikan, situl turneului olimpic de box din vara viitoare.

Prin acest nou sistem, cei cinci arbitri-judecători vor apăsa pe un buton pentru fiecare lovitură valabilă aplicată de boxeri, unul în albastru şi altul în roşu, iar scorul va apărea pe un ecran controlat de un supervizor.

Punctajul în timp real ar putea, de asemenea, fi vizibil pentru spectatori, însă o decizie în acest sens va fi luată ulterior.

Noutatea a părut să mulţumească oficialii prezenţi, dar a arătat că sunt necesare şi ajustări. Astfel, arbitrul-judecător nipon Norio Tezuka, care a participat la test, a afirmat că a apăsat pe butonul greşit, pentru că boxerul "albastru" purta cască roşie.

Comentarii