Un opozant al regimului Fidel Castro, care a stat 16 ani în închisoare, va conferenţia la UAIC

joi, 11 aprilie 2019, 01:50
2 MIN
 Un opozant al regimului Fidel Castro, care a stat 16 ani în închisoare, va conferenţia la UAIC

Pedro Fuentes-Cid, purtător de cuvânt al Presidio Politico Cubano, considerat a fi unul dintre oamenii cheie în negocierea cu privire la viitorul Cubei, va conferenţia vineri la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. La invitaţia Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice, acesta va vorbi la Iaşi despre „Spre o primăvară politică central şi sud-americană? Dezvoltările politice din Cuba şi Venezuela şi atitudinea comunităţii internaţionale din Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană”. 

Evenimentul va avea loc vineri, 12 aprilie 2019, ora 12.00, în Sala Senatului, etaj II, Rectorat, Corpul A al universităţii. „Conferinţa va prezenta nu doar experienţa personală a disidentului cubanez, ci va prezenta (după o importantă dezbatere la Bruxelles zilele trecute) şi evalua situaţia actuală din Cuba şi Venezuela, încercând să ofere o prognoză şi o predicţie pentru tensionata situaţie din cele două state central şi sud-americane”, au precizat reprezentanţii UAIC. Aceştia au mai specificat că Fuentes a participat la revoluţia împotriva generalului Batista şi că a încercat să îl răstoarne, fără succes, pe Fidel Castro, petrecând 16 ani în închisoare şi apoi refugiindu-se în America.

„Pedro Fuentes-Cid este un foarte cunoscut avocat în Florida, activist civic şi, în acest moment, unul dintre oamenii-cheie în negocierea viitorului Cubei. După încercarea eşuată de răsturnare a Guvernului de la Havana în anii ’50, Pedro Fuentes a fost condamnat la 30 de ani de închisoare politică, ispăşind fără drept de apel 16. Cooptat ulterior în structurile de putere ale liderului Castro, conferenţiarul şi-a continuat studiile în Drept, Studii americane şi Ştiinţe politice în cadrul universităţilor din Paris, Miami şi Havana. În prezent, Pedro Fuentes susţine cauza cubaneză prin intermediul mass-media, fiind un obişnuit al emisiunilor de radio şi televiziune”, au specificat reprezentanţii UAIC. 

 

 

Comentarii