Un preot a jucat banii enoriașilor la păcănele

miercuri, 19 iulie 2023, 11:39
2 MIN
 Un preot a jucat banii enoriașilor la păcănele

Un preot vasluian  și-a pus în cap toată comunitatea, după ce a împrumutat diverse sume de bani de la enoriași, pe care a omis însă, să le mai restituie. Oamenii vorbesc pe la colțuri că părintele ar fi „căzut în patima păcănelelor”. 

Preotul cu pricina este Daniel Pleșu, parohul din Hălărești și Siliștea, comuna Iana. Cel puțin 20 de localnici strigă răspicat că i-au împrumutat bani părintelui și iată că acesta le-a dat țeapă! Localnicii păgubiți susțin că preotul ar fi pierdut banii la păcănele. O bătrână de la care preotul Daniel Pleșu a luat nu mai puțin de 21.700 de lei, a murit de curând, fără a mai reuși să recupereze nimic. Cei care o moștenesc pe bătrână susțin că aceasta de pe patul de moarte l-a rugat pe preot să îi înapoieze banii strânși cu greu. Culmea, chiar dascălul de la biserică este cel care a moștenit-o pe bătrână și care încearcă acum să recupereze banii pentru a-i putea face toate cele necesare bătrânei, după moarte.

Preotul Daniel Pleșu se apară și a făcut pentru Vremea Nouă o declarație halucinantă! Acesta a mărturisit că, de fapt, el s-a împrumutat la un cămătar pentru a-și putea cumpăra o casă. Ulterior, ar fi fost presat să înapoieze banii cu dobândă și nu a mai făcut față, motiv pentru care s-a împrumutat de la enoriași pentru a putea plăti sumele pe care i le-ar fi cerut cămătarul. Reprezentanții Episcopiei Hușilor au aflat de controversele din jurul preotului Pleșu și au precizat că vor analiza cazul și vor lua măsuri în consecință.

Mai mult, pe vremeanoua

Comentarii