Un profesor cu o vechime de 25 de ani câştigă mai puţin decât un un gunoier care munceşte în Germania

vineri, 26 mai 2023, 16:29
1 MIN
 Un profesor cu o vechime de 25 de ani câştigă mai puţin decât un un gunoier care munceşte în Germania

Un profesor cu gradul didactic I şi cu o vechime de 25 de ani „la catedră” în România câştigă mai puţin decât un gunoier care munceşte în Germania. Newsweek a scris că salariile profesorilor sunt mai mici decât ale muncitorilor care lucrează în Camera Deputaţilor. În timp ce profesorii din România sunt în a V-a zi de grevă generală, Guvernul Ciucă nu găseşte nicio soluţie viabilă pentru a satisface cererile dascălilor. 

Una dintre cele mai mari nemulţumiri ale profesorilor este salariul care este ruşinos de mic. De exemplu, un gunoier din Germania, care se află în perioada de ucenicie încasează lunar mai mult decât un profesor cu 25 de ani de experienţă. Astfel, în timpul perioadei de ucenicie de trei ani, un angajat în salubritate privată primeşte în medie 745 de euro lunar, echivalentul a aproximativ 3600 de lei.

Dacă alege să facă ucenicie într-o companie din sectorul public, salariul mediu se ridică în jurul sumei de 1.017 euro, adică aproximativ 4.900 de lei, în timp ce un profesor cu gradul didactic I şi vechime de 25 de ani la catedră câştigă între 3.800 şi 4.500 de lei, potrivit declaraţiilor preşedintelui Federaţiei sindicatelor din educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor. 

Cititi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

 

Comentarii