Un român, calificat la curse pe velodrom, la Campionatul Mondial. În România nu există velodrom

miercuri, 19 octombrie 2022, 14:28
1 MIN
 Un român, calificat la curse pe velodrom, la Campionatul Mondial. În România nu există velodrom

Dacă David Popovici a bătut recordurile la natație deși în România există doar un bazin olimpic omologat, ciclistul român Daniel Crista s-a calificat la curse pe velodrom la Campionatul Mondial deși nu are unde să se antreneze în țară.

Ciclistul Daniel Crista, un sportiv de înaltă perfomanță care aleargă la curse de velodrom în culorile României chiar dacă în țara sa nu are unde să se antreneze, neexistând niciun velodrom, s-a calificat la Campionatul Mondial.

„Particip la al doilea Campionat Mondial din viața mea. Ce experiență și opotunitate incredibile! Pentru asta a trebuit să fiu printre cei mai buni 24 de atleți din lume. Aproape 900 de sportivi s-au luptat să se califice. Și am reușit, m-am clasat pe locul 18.

Fiecare Campionat Mondial are ceva special, înveți mult, mai ales că a trebuit să construiesc totul de la zero, și sunt foarte fericit că am ajuns aici.

Multă lume mă susține și îmi trimite o sumedenie de mesaje. Sunt foarte recunoscător că unii înțeleg ceea ce fac și ce înseamnă această calificare la Campionatul Mondial și, mai mult decât atât, la Jocurile Olimpice”, a scris Daniel Crista, pe pagina sa de Facebook. Citeşte mai mult pe newsweek.ro.

Comentarii