Un şofer beat în ultimul hal a izbit cu autoutilitară pe care o conducea un autoturism

marți, 20 septembrie 2022, 09:57
1 MIN
 Un şofer beat în ultimul hal a izbit cu autoutilitară pe care o conducea un autoturism

Un şofer în stare avansată de ebrietate, care conducea o autoutilitară pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, a provocat un accident după ce a pătruns pe contrasens, într-un autoturism în care se aflau şoferul şi încă cinci pasageri. Accidentul s-a produs duminică dimineaţă, în jurul orei 8.30, iar din fericire nimeni nu a fost rănit.

Poliţiştii Secţiei Rurale Pojorâta au preluat un apel la 112 prin care un bărbat din Botoşani anunţa că a fost implicat într-un accident rutier, iar celălalt şofer se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

La faţa locului poliţiştii au găsit un autoturism marca Citroen şi o autoutilitară Iveco, ambele cu avarii. 

Din cercetări a rezultat că şoferul Citroenului, din comuna Curteşti, judeţul Botoşani, care se deplasa pe direcţia dinspre Câmpulung Moldovenesc spre Pojorâta, însoţit de alte cinci persoane, a observat cum autoutilitara de pe sens opus este scăpată de sub control şi pătrunde pe sensul său, fără a putea evita coliziunea, din fericire nu una violentă.

Bărbatul care conducea autoutilitara, din Câmpulung Moldovenesc, era incoerent, iar etilotestul a indicat concentraţia de 1,21 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Şoferul din Botoşani care a sunat la 112 avea alcoolemie 0.

Şoferul băut a fost condus la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Poliţiştii Secţiei Rurale Pojorâta au deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

SURSA: monitorulsv.ro

 

 

Comentarii