Un șofer de la Ministerul Educației are leafa mai mare decât un profesor cu 25 de ani vechime!

joi, 27 aprilie 2023, 16:11
1 MIN
 Un șofer de la Ministerul Educației are leafa mai mare decât un profesor cu 25 de ani vechime!

În ultimele luni, cadrele didactice din întreaga țară au protestat, solicitând majorarea salariilor, plata orelor suplimentare cât și a bugetului de investiții în învățământ. Nu i-a auzit nimeni, așa că au ieșit, din nou, în stradă. Problema salarizării a fost eliminată din proiectul legii Educației, care a făcut stârnit mari controverse în rândul publicului, însă dascălii continuă să își manifeste nemulțumirile în fața Guvernului. Acțiunile acestora sunt îndreptățite în contextul existenței unor anomalii de-a dreptul șocante în ceea ce privește remunerația bugetarilor. De exemplu, un șofer de la Ministerului Educației câștigă lunar 5000 de lei, iar un îngrijitor câștigă peste 3000 de lei, adică la fel ca un profesor cu peste 25 de ani la catedră.

Problema salariilor profesorilor a fost amplu dezbătută în trecut, fiind cauza numeroaselor proteste din ultimele luni ale cadrelor didactice din întreaga țară. Prevederile privind plata acestora au fost eliminate din proiectul legii Educației, însă manifestările din fața Guvernului continuă. Nemulțumirea acestora este alimentată de situații șocante, care nu vor putea fi rectificate prea curând, majorările fiind amânate din cauza deficitului bugetului de stat.

Printre anomaliile ce au stârnit mâhnirea dascălilor, și nu numai, se află cazul șoferilor angajați la Ministerul Educației, care încasează lunar de la 3200 la 5000 de lei. Un profesor poate câștiga această sumă de bani abia după 25 de ani de activitate la catedră.  Un dascăl debutant sistem primește un salariu net de 2500 de lei, ca și un îngrijitor de la Ministerul Educației. Mai mult decât atât, șoferii și îngrijitorii beneficiază de spor pentru condiții vătămătoare, care atinge 15% din salariul de bază. Celor ce sunt responsabili de educația și formarea următoarelor generații nu le revine în schimb acest drept.

Mai mult, pe replicaonline

Comentarii