Un traseist politic, care a tot schimbat partidele ca să obțină funcții de conducere, a ajuns șeful vămilor

luni, 05 iunie 2023, 07:36
1 MIN
 Un traseist politic, care a tot schimbat partidele ca să obțină funcții de conducere, a ajuns șeful vămilor

Fostul parlamentar Ion Cupă a fost numit președinte al Autorității Vamale Române (AVR). Anterior, premierul Nicolae Ciucă a decis să îl demită pe Bogdan Lucian Mihai din această funcție, ca urmare a „găurii” de încasări de la ANAF

.Înainte de a schimba mai multe partide ca pe șosete, Ion Cupă a fost între 2005 și 2010 director la Finanțe Mehedinți, iar apoi, între 2010 și 2012 la Finanțe Gorj. Ulterior, acesta se implică în politică și ajunge deputat de Gorj în 2012 din partea Partidului Democrat Liberal (PDL). După doar un an, Cupă se mută la PNL, când liberalii se aflau la putere în guvernul USL alături de PSD. Tot un singur an a stat și la PNL, iar în iunie 2014 a demisionat din grupul liberal și a devenit independent.În 2016, acesta prind un nou fotoliu de deputat, de data aceasta pe listele ALDE, partid condus atunci de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. După ce ALDE a ieșit de la guvernarea cu PSD, Cupă a trecut în 2020 la PMP. În urmă cu un an, acesta a fost numit in funcția de secretar general adjunct al ANAF.

Cupă este de profesie economist, având calificări de expert contabil, evaluator și consultant fiscal, potrivit CV-ului.Potrivit unor surse politice citate de G4Media, premierul Nicolae Ciucă le-a cerut săptămâna trecută demisia președintelui ANAF precum și șefilor de la Vamă și Mari Contribuabili. Toți s-au conformat în afară de șeful Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, Ionuț Mișa, care a refuzat să demisioneze din funcție.

Mai mult, pe ziare.com

Comentarii