Unde puteți verifica restricțiile de călătorie impuse de fiecare dintre statele UE

vineri, 10 iulie 2020, 08:16
1 MIN
 Unde puteți verifica restricțiile de călătorie impuse de fiecare dintre statele UE

Situația îmbolnăvirilor în România, ca și în alte state, evoluează de la o zi la alta. Dacă în România lista țărilor „verzi” se actualizează săptămânal, în fiecare luni, măsurile luate de alte state membre ale Uniunii Europene sunt greu de prezis în contextul pandemiei. În aceste condiții, recomandarea comisarului european pentru transporturi, Adina Vălean, este simplă: să urmărim și să ne informăm foarte bine în legătură cu destinațiile în care vrem să călătorim.

Astfel, pentru o bună informare, sfatul comisarului Adina Vălean este să consultați site-ul RE-open EU, care are și variantă în limba română. Aici puteți găsi informații despre situația dintr-o posibilă destinație pe care o alegeți, dacă este vorba despre o țară membră a Uniunii Europene, plus Elveția și Norvegia, țări care fac parte din Spațiul Schengen.

De asemenea, puteți consulta aici lista pusă la dispoziție de MAE cu toate țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini, în contextul pandemiei de COVID-19.

Comentarii