Se face referire în mod ipocrit la scenariul roşu pandemic

UPDATE: Primarul s-a răzgândit şi nu mai aprobă marşul LGBTQ. Zice însă că respectă Constituţia

joi, 30 septembrie 2021, 21:18
4 MIN
 UPDATE: Primarul s-a răzgândit şi nu mai aprobă marşul LGBTQ. Zice însă că respectă Constituţia

Referitor la ultimele speculaţii din spaţiul public legate de intenţia de organizare a unei manifestări LGBTQ în cursul zilei de vineri, 1 octombrie, conducerea Primăriei Municipiului Iaşi precizează următoarele:

Respectăm Constituţia României şi prevederile europene referitoare la drepturile şi libertăţile tuturor cetăţenilor

Respectăm solicitările Asociaţiei Rise Out, dar şi miile de mesaje şi solicitări ale ieşenilor care nu sunt de acord cu mişcarea LGBTQ

Până la această oră, Primarul Municipiului Iaşi nu a aprobat un marş LGBTQ pentru ziua de 1 octombrie.

Astăzi, începând cu orele 14:00, a fost din nou solicitată cererea, în condiţiile trecerii Municipiului Iaşi în scenariul roşu pandemic.

Primarul Iaşului a cerut să fie evitat orice amestec nepotrivit în viaţa spirituală a oraşului în zona Ştefan cel Mare şi Sfânt atât din motive de pandemie, cât şi datorită profilului populaţiei şi numeroaselor alerte venite din partea unor cetăţeni care se împotrivesc acestor manifestări

Având în vedere faptul că pe 1 octombrie este o manifestare religioasă importantă ortodoxă, pentru a evita orice posibil incident, Primarul Municipiului Iaşi consideră că organizarea unui marş LGBTQ nu este potrivit, nu va semna aprobarea unui asemena marş şi va reanaliza acesta subiect după Sărbătorile Iaşului.

Cu o zi înainte pe pagina oficială a Asociaţiei Rise Out, organizatorii evenimentului au precizat că "Cu bucurie, vă anunţăm că ne aflăm pe ultima sută de metri cu primul festival Iaşi Pride. Un eveniment important, care închide seria manifestărilor ce s-au desfăşurat în ultimile trei săptămâni la Iaşi". În cadrul mesajului publicat, organizatorii precizează şi faptul că "Este un moment şi un eveniment emblematic al comunităţii LGBTQ şi ne dorim să vă facem cunoscut că suntem sprijiniţi în acest demers de Asociatia Accept, Asociaţia CIVICA şi Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe)", subliniind totodată că au fost date asigurări autorităţilor în ceea ce priveşte respectarea normelor sanitare, mulţumind pentru susţinerea primită din partea comunităţii şi a societăţii civile.

 

Din adresa semnată de primar se poate citi cuvânt “refuz”. Nu se înţelege clar însă ce refuză, organizarea evenimentului sau numărul de participanţi. Organizatorii au cerut 500, iar potrivit normelor sanitare se pot face evenimente cu doar 100. Totuşi, după cum se poate observa, primarul Chirica s-a folosit de această rezoluţie şi a anunţat că evenimentul nu este autorizat. Interesant este faptul că rezoluţia este redactată ca o abrobare. Dacă nu dorea organizarea, de ce nu a scris documentul în acest sens? Potrivit paginii de Facebook a Primăriei Iaşi o reacţie a fost înregistrată în jurul orei 22. Asta după ce Mitropolia a avut o poziţie fermă în privinţa evenimentului în jurul orelor 16. Ciudat, este că primarul nu a reacţionat la primele ore ale dimineţei la articolul ZDI în care se anunţa organizarea marşului.

Cititi si: Primăria a aprobat marşul comunităţii LGBTQ. Va avea loc pe 1 octombrie

O poziţie vehementă a adoptat şi Ierarhii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Ei au trimis un comunicat în care îşi exprimau îngrijorarea de organizarea marşului. „În faţa păcatului, răspunsul este pocăinţa

Am luat act cu adâncă durere că în ziua Acoperământului Maicii Domnului, prima zi a lui octombrie, lună consacrată Sfintei Cuvioase Parascheva, se propagă pe străzile Iaşului chipul păcatului contra firii, care doreşte a fi acceptat drept normalitate, ceva firesc şi de urmat.

Cititi si: Mitropolia, împotriva marşului LGBTQ de la Iaşi: „Propagă pe străzi chipul păcatului

Constatăm cu îngrijorare că ne ducem tot mai jos prin subminarea fundamentului familiei, îndreptându-ne cu paşi rapizi spre pericolul disoluţiei.

Responsabilitatea nu aparţine doar celor cuprinşi de această patimă. În viaţa multora dintre noi credinţa nu este cunoscută, trăită şi mărturisită întru totul în adevăr, dragoste şi jertfă, aşa cum s-ar cuveni să fie. Dumnezeu nu Se află continuu în centrul vieţii noastre. Sfânta Scriptură şi Sfinţii Părinţi nu ne mai sunt singurul izvor de inspiraţie în viaţa pe care o trăim şi în deciziile pe care le luăm. Duhul lumii ne înstrăinează tot mai mult de gândul lui Hristos Cel Răstignit. De aceea, se întâmplă ceea ce se întâmplă.

Îl rugăm pe Dumnezeu să nu ne pedepsească după faptele noastre, ci să Se arate spre noi cu milostivire şi iertare. Îi adresăm rugăciune stăruitoare, să-i întoarcă pe calea cea adevărată pe cei care s-au îndepărtat de valorile familiei şi ale iubirii curate, iar nouă, tuturor, să ne dăruiască duh de pocăinţă, în post şi în rugăciune.

Îi îndemnăm şi pe credincioşi ca mâine, 1 octombrie, să participe la Sfânta Liturghie, să-şi plece genunchii la rugăciune, prin citirea Psaltirii şi Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, iar pentru cei care pot, să fie şi zi de ajunare până după asfinţitul soarelui.

Dumnezeu să ne aibă în pază pe toţi!

Ierarhii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei”

Comentarii