UPDATE: Teja a semnat cu Politehnica

luni, 10 iunie 2019, 01:43
3 MIN
 UPDATE: Teja a semnat cu Politehnica

 

Urmează conferinţă de presă. Revenim cu amănunte

 

Politehnica Iaşi vrea să clarifice astăzi componenţa băncii tehnice. Poli i-a luat bilet de avion antrenorului Mihai Teja, care este aşteptat în Iaşi în cursul dimineţii. Oficialii Politehnicii sunt optimişti că tehnicianul va semna un contract cu Politehnica. Pentru aceasta, s-a bătut palma pentru un salariu de 5 000 de euro pe lună, plus diferite bonusuri. În plus, lui Teja i s-a acceptat condiţia de a veni însoţit de doi colaboratori în Copou, un antrenor secund şi un preparator fizic. Dacă lucrurile se vor concretiza, antrenor de portari va rămâne Benone Dohot, iar Adrian Kerezsy va fi al doilea

secund.

Deşi oficialii ieşeni consideră semnarea angajamentului o simplă formalitate, nu la fel crede Teja. Apropiaţi ai tehnicianului afirmă că Mihai Teja nu va semna decât dacă va primi garanţii ferme că Politehnica va avea stabilitate financiară. Veştile că gruparea din Copou are datorii de 1,7 milioane euro şi un buget nesigur pentru sezonul viitor l-au neliniştit pe cel care a lucrat în sezonul trecut la Gaz Metan Mediaş şi FCSB. Drept urmare, după vizitarea bazei sportive din Copou, prevăzută a avea loc imediat după sosirea la Iaşi, Teja a spus că vrea să discute cu primarul Iaşului, Mihai Chirica, înainte de a parafa acordul cu Poli.

Preşedintele executiv al Politehnicii, Adrian Ambrosie, a apreciat ca fiind foarte ridicate şansele ca Mihai Teja să fie noul antrenor al Iaşului. “Îl aşteptăm luni dimineaţă, la ultimele discuţii, pe Mihai Teja. Dacă nu apare nimic neprevăzut, semnăm actele. Ne-am înţeles asupra tuturor condiţiilor contractuale, mai sunt mici detalii de pus la punct” a mai spus Ambrosie. Revenit sâmbătă seară dintr-o vacanţă la muntele Athos, Teja a recunoscut tratativele cu Poli: “Sunt de mai mult timp în contact cu domnul preşedinte Ambrosie. Nu pot vorbi însă nimic până nu semnăm un contract. Luni vin la Iaşi, atunci vom clarifica totul”.

Mihai Răzvan Teja împlineşte 41 de ani în septembrie. A jucat fotbal doar la juniori, la Steaua. Diagnosticat cu sindromul Wolff – Parkinson – White, pe care l-a avut şi fostul fotbalist al Politehnicii Marin Cobuleanu, a abandonat cariera de fotbalist şi s-a dedicat antrenoratului. Absolvent al celebrei şcoli de la Coverciano (Italia), unde a fost recomandat de Walter Zenga, Teja a lucrat la juniorii lui Dinamo în perioada în care a făcut studiile de master şi doctorat. Începând cu 2006 a fost antrenorul secund al lui Mircea Rednic, la FC Vaslui şi Dinamo Bucureşti. A trecut apoi la FCSB, ca asistentul lui Marius Lăcătuş, apoi al lui Dorinel Munteanu şi Cristiano Bergodi. Din 2010 a revenit în stafful lui Rednic, la Khazar Lankaran, Petrolul Ploieşti şi Standard Liège, iar în 2013 a trecut la Astra Giurgiu, ca mâna dreaptă a lui Daniel Isăilă. În toamna aceluiaşi an a devenit antrenor principal, la Universitatea Cluj (un sezon), cariera luni continuând ca şef al băncii tehnice la România under 21 (un singur meci), Dinamo Bucureşti (cinci meciuri în două luni), iarăşi U Cluj (2015-2016), Pandurii Târgu Jiu (fără a sta pe bancă la  vreun meci oficial), Gaz Metan Mediaş (sezonul de toamnă trecut) şi FCSB (sezonul de primăvară). (Ovidiu MINEA)

 

 

Comentarii