USR i-a pus gând rău lui Chirica. Partidul vrea Primăria Iaşi, dar nici Bodea n-ar fi de lepădat

marți, 07 august 2018, 01:49
3 MIN
 USR i-a pus gând rău lui Chirica. Partidul vrea Primăria Iaşi, dar nici Bodea n-ar fi de lepădat

USR Iaşi şi-a propus ca, până la alegerile europarlamentare, să aibă filiale în toate cele 98 de localităţi ale judeţului. Deocamdată, partidul are doar şapte.

Potrivit şefei USR, deputatul Cosette Chichirău, organizaţia politică se mobilizează deja în toate comunele pentru a-şi putea atinge obiectivul fixat. „Ieri (du­minică, n.r.) am făcut, de exemplu, două filiale, la Mirceşti şi Popri­cani. Mai avem deja filiale în încă cinci localităţi şi sperăm ca, până la sfârşitul anului, să acoperim cel puţin jumătate din judeţ, urmând ca, la începutul anului viitor, să avem organizaţii în toate oraşele şi comunele judeţului Iaşi“, a de­clarat şefa USR Iaşi.

Ea a precizat că mobilizarea vine şi în contextul alegerilor europarlamentare de anul viitor, când USR va veni cu proprii candidaţi. Tot ieri a fost anunţată ofi­cial şi intrarea în partid a fostului lider al Partidului Pentru Iaşi, An­drei Postolache, consilier local municipal. El a făcut un apel la membrii şi simpatizanţii PPI să adere la USR întrucât este un partid în care „energiile pot fi folosite în mod util“.

„Sunt foarte bucuros că Andrei a venit la USR. Practic, avem acelaşi ADN politic şi, mai mult decât atât, nu trebuie să uităm rolul pe care l-a avut Andrei şi PPI în înfiinţarea USR la Iaşi“, a declarat, la rândul lui, senatorul USR Dan Lungu.

Acum doi ani, Postolache l-a susţinut atât pe Lungu, cât şi pe Chichirău la ale­gerile parlamentare. „Vom încerca să aducem mai multe resurse, mai mulţi oameni, mai mulţi bani, mai multă capacitate organizatorică şi comunicaţională“, a mai spus Chichirău.

În prezent consilier independent, Postolache nu a precizat în ce măsura va participa la alegerile din 2020 din partea USR. Chichirău a precizat că obiectivul USR pentru alegerile locale din 2020 este de aduna 30% din voturile pe munici­piul Iaşi şi să câştige Primăria.

„Ne vom alege candidatul în maximum un an şi apoi îl vom promova, este timp şi pentru Andrei să se hotă­rască dacă vrea să candideze, la fel ca alţi oameni care şi-ar dori să administreze oraşul Iaşi“, a spus şefa USR Iaşi. Ea a menţionat că organizaţia este deschisă la nego­cieri inclusiv cu PNL în ideea sprijinirii unui candidat unic, dar a adăugat că acum este prematur să se pornească discuţii pe această temă.

Potrivit deputatului, USR îl va sprijini pe Marius Bodea (PNL) pentru Primăria Iaşi doar dacă viitorul candidat al USR Iaşi va avea un scor electoral mai mic în sondaje. În acelaşi timp, ea şi-a arătat convingerea că viitorul candidat al USR Iaşi va avea o intenţie de vot mai mare decât cea pe care o va înregistra Bodea înainte de alegeri.

Comentarii