Vă plimbați două ore cu oricâte autobuze vreți dacă aveți bilet cumpărat cu telefonul

miercuri, 15 august 2018, 02:01
2 MIN
 Vă plimbați două ore cu oricâte autobuze vreți dacă aveți bilet cumpărat cu telefonul

În Google Play şi App Store este disponibilă în acest sens aplicaţia 24 Pay. Fiecare bilet va avea o valabilitate de două ore, indiferent de linie.

Biletele CTP vor putea fi cumpărate, din 20 august, şi prin intermediul telefonului mobil. Oficialii companiei au anunţat ieri că, în Google Play şi App Store, este disponibilă în acest sens aplicaţia 24 Pay. Fiecare bilet achiziţionat prin intermediul aplicaţiei va avea o valabilitate de 120 minute, indiferent de numărul de transbordări, de linie sau de tipul de mijloc de transport.

„Pentru utilizarea acestui serviciu, sunt necesare instalarea aplicaţiei 24 PAY şi o conexiune la internet. Prin scanarea codurilor QR afişate şi semnalizate corespunzător în mijloacele de transport în comun şi punctele de vânzare proprii – tonete , se obţine un cod ce va reprezenta biletul de călătorie“, a declarat directorul CTP, Cristi Stoica.

El a subliniat că utilizarea acestei aplicaţii nu implică vreun cost suplimentar pentru călători, iar valoarea legitimaţiilor de călători este aceeaşi ca în cazul biletelor clasice.

În curând, călătorii vor putea consulta regulamentul de funcţionare a acestei noi metode de plată pe site-ul companiei (sctpiasi.ro).

Din luna iulie, CTP a schimbat politica tarifară şi a introdus aşa-numitul abonament unic la o valoare de 80 lei/lună. Anterior, un astfel de abonament costa 114 lei. Totodată, au fost introduse, printre altele, tarife distincte pentru Zona Metropolitană, biletele cu valabilitate de timp şi abonamente turistice.

Până cel târziu în 2023, CTP va implementa şi un sistem de e-ticketing, ceea ce va face posibil ca fiecare călător să poată vedea timpii de aşteptare în staţiile de transport public. Până atunci, călătorii se pot folosi de aplicaţia mobilă „Moovit“. Aplicaţia este dezvoltată independent de CTP şi afişează timpii conform programului oficial anunţat de companie.

Comentarii