Valentine’s Day: nu există femeie urâtă, ci doar mască prea mică!

duminică, 14 februarie 2021, 04:30
3 MIN
 Valentine’s Day: nu există femeie urâtă, ci doar mască prea mică!

La jumătatea lui februarie s-a băgat Ziua Îndrăgostiţilor, pe ideea că decât să turbeze toată lumea, de plictiseală, cu ochii în televizor, mai bine să turbeze doar bărbaţii, de necaz, cu ochii în portofel. 

Azi e Valentine's Day, iar oamenii vor sărbători iubirea cu măşti pe faţă, ceea ce nu-i chiar rău, dintr-un punct de vedere: bărbaţii vor scăpa, astfel, de chinul bărbieritului, iar doamnele nu vor mai pierde vremea cu machiajul, cunoscând faptul că nu există femeie urâtă, ci doar mască prea mică (după cum am mai scris noi, anul trecut), aşa că în cele cinci ore câştigate vor mai găti ceva gustos şi hrănitor. Deşi 14 e mâine, unii au început să sărbătorească iubirea încă de ieri, pe motiv de week-end, cam aşa:

 *         *         *

Inspirat de Şoşoacă, primarul din Consumatori a organizat ieri, în ciuda restricţiilor, o serbare de Valentine's Day; nici în cinstea iubirii sătenii nu s-au spălat pe dinţi, dar au purtat măşti, să nu se simtă. După probe de defilare în cizme, fes şi pufoaică (fiind frig, nu s-a defilat în costume de baie) şi de băut a fost aleasă "Miss Consumatori"; după ce aleasa şi-a dat jos masca s-a descoperit că nu era Ramona Capsă, nepoata edilului, ci moş Aurel Pelican, clientul bufetului. Şi primarul din Mahmuri a organizat în fosta sală a Căminului Cultural, devenită sala Bufetului Comunal, o "serbare" (aşa se zice pe acolo) dedicată iubirii; din nefericire, a nins, iar dubele distribuitorilor, pline cu produse tematice (adică vin roşu şi rose), au rămas înzăpezite. Edilul a încercat să salveze situaţia şi a propus, în loc de acţiunea aşteptată, un concurs de poezii; după un ceas, din bietul primar s-au mai găsit doi nasturi, un pantof şi carcasa telefonului.

 *         *         *

Domnul Marian Glugă a plecat încă de ieri dimineaţa la munte, la cabană, împreună cu persoana iubită, Marcela (care poate fi la fel de bine şi un Marcel, ca să nu zbiere tinerii progresişti), să petreacă în doi o Zi a Îndrăgostiţilor romantică. Ieri, după apus, Marian se plimba singur pe o potecă înzăpezită de lângă cabană (pe Marcela o cam dureau şalele de la cărat bagajele), cu gândul la iubire şi la meandrele sale, când a auzit dintr-o tufă o voce groasă, care îi şoptea "Amor, amor, amor!". Avem informaţii cum că în chiar aceste clipe Marian se află tot în vârful bradului, pe aceeaşi creangă, aşteptând să vină pompierii cu o scară lungă; de jos, cabanierul i-a explicat că, de fapt, ce a auzit el n-a fost "Amor, amor, amor!", ci "Mor-mor-mor!" şi că dihania mare, cu blană cafenie, n-a fost Cupidon, nici măcar Dragobetele, ci ursul. Despre Marcela (sau Marcel) nu se mai ştie nimic.

Comentarii