Vești proaste pentru conspiraționiști: în 19 localități, inclusiv la Iaşi, tehnologia 5G este funcțională

miercuri, 23 septembrie 2020, 13:36
2 MIN
 Vești proaste pentru conspiraționiști: în 19 localități, inclusiv la Iaşi, tehnologia 5G este funcțională

Țintă a teoriilor conspirațiilor în ultima vreme, tehnologia 5G este deja disponibilă în România. Țara noastră se numără chiar printre primele state membre ale Uniunii Europene în care operatorii de comunicații oferă servicii 5G. Totuși, terminalele 5G sunt foarte rare deocamdată.

Peste tot în lume, oamenii protestează în stradă față existența și extinderea rețelelor de tehnologie 5G. În SUA, releele 5G sunt incendiate de adepții teoriei conspirației, care cred că această tehnologie este responsabilă pentru răspândirea noului coronavirus.

Proteste anti-5G au fost organizate și vor mai avea loc. În majoritatea cazurilor, ele sunt legate de propaganda rusă, țară care, pentru că se află mult în urma SUA și China din punct de vedere tehnologic, încearcă să ostilizeze societățile pe tema tehnologiei 5G, pentru a împiedica cele două mari puteri să își extindă rețelele.

Din păcate pentru adepții teoriei conspirației, România se numără deja printre țările în care operatorii de comunicații oferă servicii 5G.

„Orange România S.A., RCS&RDS S.A. și Vodafone România S.A. au lansat deja în România, încă de anul trecut, servicii de comunicații electronice bazate pe tehnologia 5G, țara noastră fiind a treia din Europa unde s-a întâmplat acest lucru, după Spania și Italia”, precizează un răspuns al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor intrat în posesia Newsweek România.

Astfel, potrivit datelor aflate la dispoziția ANCOM și disponibile în iunie 2020, serviciile 5G erau disponibile comercial în București, precum și în 9 municipii și 5 orașe, printre care şi Iaşul.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii