Veţi fi anunţaţi prin SMS când vă expiră cartea de identitate

vineri, 12 aprilie 2019, 01:50
1 MIN
 Veţi fi anunţaţi prin SMS când vă expiră cartea de identitate

Persoanelor cărora le expiră actul de identitate vor fi anunţate prin SMS cu trei – şase luni înainte de termen. Sistemul de alertă va fi testat până la sfârşitul acestei luni, iar, din luna mai, notificările vor fi transmise de la numărul scurt 1889 pe numerele de telefon furnizate de către cetăţeni la depunerea ultimei cereri pentru actul de identitate. 

„Acest proiect face parte din strategia Primăriei Municipiului Iaşi de modernizare şi eficientizare a serviciilor prestate pentru cetăţeni şi vine în completarea celor deja implementate şi frecvent utilizate, precum programări online pentru un nou act de identitate, alegerea orei şi datei la care va fi oficiată căsătoria civilă, plata online şi plata prin SMS. Suntem primul serviciu de evidenţă a persoanelor din ţară care are un astfel de sistem”, a declarat ieri Marius Bodoga, directorul executiv al Direcţiei Locale pentru Evidenţa Persoanelor (DLEP) Iaşi.

Potrivit acestuia, notificările vor fi trimise doar acelor persoane care şi-au exprimat acordul în acest sens şi vor fi expediate beneficiarilor cu trei – şase luni înainte de data de expirare a actului de identitate. La începutul acestui an, peste 18.400 de persoane figurau în evidenţele DLEP Iaşi fără act de identitate valabil. „Totodată, 70% din persoanele care se prezintă în audienţă solicită eliberarea în regim de urgenţă deoarece nu au un act valabil cu care să poate călători sau să încheie diverse documente”, a mai spus directorul DLEP. 

Comentarii