Victorioasă în Liga Campionilor

joi, 16 mai 2019, 01:43
2 MIN
 Victorioasă în Liga Campionilor

 

Elizabeta Samara a câştigat competiţia europeană de tenis de masă, cu echipa poloneză Tanobrzeg. Echipa masculină a României luptă în week-end pentru calificarea la Europene, cu Serbia şi Lituania

Tenisul de masă românesc este din nou la nivel înalt, dar de această dată în Liga Campionilor, prin Elizabeta Samara. Sportiva în vârstă de 30 de ani a câştigat cea mai importantă competiţie la nivelul echipelor de club, cu TS Enea Siarka Tarnobrzeg (Polonia). Eliza este la al treilea trofeu al Ligii Campionilor. Ea a mai câştigat competiţia şi în trecut, alături de Fenerbahce Istanbul
Ultimul act s-a desfăşurat în sistem tur – retur. Tarnobrzeg a câştigat în faţa formaţiei din Croaţia, Dr. Casl, chiar la Zagreb. Scorul general a fost 6-4. În retur, românca a adus un punct, iar Han Yin, colega sa de echipă, a adus două. La nivel de echipă naţională, Eliza Samara este campioană europeană de 4 ori (2005, 2009, 2011 şi 2015)

Performanţa Elizei încununează o perioadă foarte bună a tenisului de masă românesc. În urmă cu o lună, la Campionatul Mondial din Ungaria, Ovidiu Ionescu a cucerit medalia de argint, alături de spaniolul Alvaro Robles. În finală, au jucat pentru aur cu chineziiMa Long Ma şi Wang Chuqin, dar au pierdut cu 1-4.

Şi pentru că am pomenit de băieţi, să menţionăm că baţionala masculină de tenis de masă a României va participat în weekend la un turneu de calificare la Campionatele Europene 2019, alături de Serbia şi Lituania, potrivit site-ului forului naţional de profil. Meciurile din grupa 1 a fazei a doua a preliminariilor se vor juca sâmbătă şi duminică în sediul Televiziunii Române din Bucureşti,  primele două clasate urmând să se califice la Europenele de la Nantes (Franţa), care vor avea loc în perioada 3-8 septembrie.
România va întâlni Lituania pe 18 mai (ora 14:00, TVR 2), în aceeaşi zi va avea loc meciul Lituania – Serbia (ora 19:00), iar duminică se va disputa partida România – Serbia (ora 11:00, TVR 2).  Componenţii lotului masculin al României sunt Adrian Crişan, Ovidiu Ionescu, Hunor Szöcs, Cristian Pletea şi Rareş Şipoş. În cantonamentul care se desfăşoară sub îndrumarea antrenorilor Andrei Filimon şi Ionuţ Seni, seniorilor li s-au alăturat cadeţii Marius Movileanu şi Edi Ionescu.
Echipa feminină a României a obţinut calificarea după prima fază a preliminariilor a CE 2019.

 

Comentarii