VIDEO Caz de cruzime față de animale: câine legat de bot și imobilizat în mijlocul râului Ialomița

luni, 26 iunie 2023, 12:07
2 MIN
 VIDEO Caz de cruzime față de animale: câine legat de bot și imobilizat în mijlocul râului Ialomița

Bietul animal era legat și nu se putea mișca.

Deocamdată nu se știe cine este autorul acestei oribile fapte, însă a fost pusă o recompensă de 500 de lei pentru cel care o feri informații despre persoana care a legat câinele și l-a abandonat în râu.

Polițiștii locali, în timp ce se aflau în patrulare în zona podului spre Pucioasa sat, au văzut în albia râului Ialomița un câine de rasă metis, legat, aflat în imposibilitatea de a se mișca. La fața locului au fost trimise echipajele ISU Pucioasa și ale Poliției Orașului Pucioasa.

După minute bune, câinele a fost recuperat în siguranță și predat unui cabinet veterinar de pe raza orașului. Acesta a anunțat că oferă recompensă de 500 de lei pentru găsirea persoanei care a legat câinele în abia râului Ialomița.

„În continuare, se fac cercetările necesare pentru depistarea vinovatului, în cauză deschizându-se dosar penal pentru cruzime împotriva animalelor. Vă informăm faptul că abandonul animalelor constituie contravenție și se sancționează cu amendă, iar cruzimea față de animale constituie infracțiune și se sancționează cu amendă sau închisoare, conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor (Republicată)”, au precizat polițiștii locali din Pucioasa.

Animalul a fost legăt de bot și de picioarele din față, iar dacă nu ar fi fost zărit de localnici, care au anunțat autoritățile, ar fi murit.

Comentarii