VIDEO Ce s-a întâmplat la SKIN? De ce s-au luat la bătaie românii și arabii

marți, 15 iunie 2021, 01:59
3 MIN
 VIDEO Ce s-a întâmplat la SKIN? De ce s-au luat la bătaie românii și arabii

Doi români şi doi studenţi arabi s-au liniştit o noapte în arest. Încăierarea ar fi pornit de la o fată care ar fi fost pipăită de un arab

Bătaia din clubul Skin de sâmbătă noaptea în care au fost implicaţi un grup de studenţi arabi, cât şi conflictul dintre un student arab şi un ieşean pentru un loc de parcare, săptămâna trecută, au inflamat se pare spiritele. Cele două conflicte în care au fost implicaţi tineri cetateni straini au făcut ca mulţi ieşeni să reacţioneze negativ la adresa acestora, pe reţelele de socializare şi site-urile unor publicaţii locale. Totul a început săptămâna trecută, atunci când un student arab la medicină s-a certat cu un ieşean pentru un loc de parcare, iar acesta din urmă, un bărbat de 62 de ani, ar fi făcut infarct. Tânărul arab parcase autoturismul său, un Audi TT, pe locul de parcare al ieşeanului apoi s-au certat şi s-au împins. Imediat după ce faptul a apărut în presă, reprezentanţii comunitătii de arabi din Iaşi au reacţionat şi au luat apărarea studentului. “Este rasism la mijloc, mai ales că studentul nu se face vinovat de moartea bărbatului. Pur şi simplu s-au certat, nu au fost violenţe", ne-au spus reprezentanţii comunităţii.

În acelaşi timp, internauţii au criticat atitudinea tânărului arab, iar administratorii site-ului Ziarului de Iaşi au trebuit să şteargă mai multe comentarii la articolul respectiv, mai ales că imediat după conflictul pentru locul de parcare au apărut imagini cu acelaşi student. Acesta a fost filmat certându-se în trafic cu mai mulţi şoferi.

Sâmbătă, alţi studenţi straini au fost implicaţi într-o bătaie în clubul Skin, în urmă căreia patru tineri au fost reţinuţi de către poliţişti şi băgaţi în arest. În imaginile filmate în interiorul clubului, se poate vedea cum mai mulţi tineri aruncă cu diferite obiecte de decor, iar unul dintre ei loveşte cu pumnul o altă persoană. Potrivit unor informaţii, tinerii arabi s-au luat la ceartă cu un grup de români de la o fată, care ar fi fost pipăită de către primii, în timp ce dansau. Fata a mers la apropiaţii săi, iar între cele două grupuri a început bătaia.

Duminică seara, poliţiştii ieşeni au identificat şi băgat în arest patru dintre tineri, dintre care doi arabi şi doi români. Cei patru arestaţi se numesc Salem Mahmoud, student la Facultatea de Mecanică, Dahash Lyth, student la Facultatea de Medicină, Paul Odobaşu şi Ilie Iulian Gherasim. Aceştia au stat o noapte în arestul poliţiei. “La data de 13 iunie, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi a dispus sesizarea din oficiu şi demararea de îndată a verificărilor cu privire la conlictul care a avut loc între mai multe persoane într-un club din municipiul Iaşi, în noaptea de 12/13 iunie. În cadrul cercetărilor au fost ridicate şi vizionate imagini de pe camerele de luat vederi, au fost identificaţi şi audiaţi martori, precum şi persoanele care ar fi fost implicate în conflict. Astfel, în urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate de către poliţişti a rezultat faptul că pe fondul consumului de alcool, s-a iscat un conflict spontan între două grupuri de persoane. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. În baza probatoriului administrat în cauză, patru dintre bărbaţii bărnuiţi de comiterea faptei au fost reţinuţi de către poliţişti pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Iaşi", au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Citește și: Bătaia din clubul Skin: interlopul acuzat că a înjunghiat poliţistul rămâne în arest

Comentarii