VIDEO Cel mai bun aeroport din lume: mulți oameni vin doar pentru a-și petrece timpul liber. Pădure tropicală, o expoziție cu dinozauri în mărime naturală, labirint, tobogane

joi, 13 aprilie 2023, 21:58
2 MIN
 VIDEO Cel mai bun aeroport din lume: mulți oameni vin doar pentru a-și petrece timpul liber. Pădure tropicală, o expoziție cu dinozauri în mărime naturală, labirint, tobogane

Bine ați venit la cel mai bun aeroport din lume, potrivit Skytrax, o companie de consultanță care clasifică și analizează aeroporturile. Skytrax susține că realizează cel mai mare sondaj anual la nivel mondial privind satisfacția clienților din aeroporturi, în cadrul căruia călătorii evaluează serviciile și facilitățile din peste 550 de aeroporturi. Jewel Changi din Singapore s-a clasat de 12 ori pe primul loc în clasamentele Skytrax, inclusiv opt clasări pe primul loc în ultimul deceniu. Acesta și-a recâștigat coroana în luna martie, după ce în ultimii doi ani a rămas în urma Aeroportului Internațional Hamad din Doha și a Aeroportului Haneda din Tokyo, fiind lăudat de Skytrax pentru „experiențele sale de neegalat pentru pasageri”, relatează BBC.

Înainte de pandemie, în 2019, aproximativ 382.000 de zboruri au decolat sau au aterizat la Changi, transportând peste 68 de milioane de pasageri. Deși încă își recuperează volumul de pasageri, Changi nu este un simplu hub de călătorie: este un loc de întâlnire aproape iconic, iubit de singaporezi.

Întrebați-o pe Rachel Tan, care face în mod regulat un drum de 15 minute până la Jewel pentru a face cumpărături – lăsând la o parte cumpărăturile, „poți sta la fântână și te poți bucura de experiența de a fi la Jewel”, spune avocata de 34 de ani.

Ușor accesibil cu metroul și autobuzul, nu este neobișnuit să găsești oameni care își petrec întreaga zi la aeroportul Jewel Changi. Poți să te uiți la un film, să iei masa, să faci cumpărături, chiar să găsești un loc liniștit pentru a studia pentru un examen. De-a lungul anilor, a devenit, de asemenea, o destinație pentru fotografiile de nuntă și cine festive.

Alte atracții includ o pădure tropicală cu aer condiționat, un labirint din gard viu și un tobogan de 12 m înălțime. Dacă plecați cu avionul și ajungeți la aeroport un pic prea devreme, zona de tranzit este dotată cu un spa, un teatru care proiectează filme gratuite și o piscină, fără a mai menționa scaunele de masaj și o grădină cu fluturi.

Mai mult, pe g4media

Comentarii