VIDEO: Cine a greșit în cazul câinelui atacat de un Amstaff? Stăpânul, că l-a ținut, sau proprietarul Amstaff că nu a folosit lesa?

duminică, 09 iunie 2019, 23:02
3 MIN
 VIDEO: Cine a greșit în cazul câinelui atacat de un Amstaff? Stăpânul, că l-a ținut, sau proprietarul Amstaff că nu a folosit lesa?

Scene şocante s-au petrecut pe o stradă din Bucureşti, într-o zonă centrală a Capitalei, unde un câine de companie a fost atacat deosebit de violent de un câine Amstaff. 

Stăpâna acestuia îl plimba dezlegat, ţinând lesa în mână. Ca să scoată câinile atacat din încleştarea Amstaff-ului, s-au luptat mai multe persoane, iar secvenţele sunt dramatice.

 

Incidentul violent, cu impact emoţional, a fost postat pe Facebook de Elisabeta Badea, campioană a României la popice. „Doamna popicelor“ sesizase cu două zile înainte că Amstaff-ul este scos la plimbare fără botniţă şi lesă. S-a întâmplat pe strada Căluşei, din zona Liceului Iulia Haşdeu.  Imaginile sunt şocante. Când observă apropierea Amstaff-ului, stăpâna câinelui de companie, care se plimba paşnic pe stradă, îl ia în braţe şi îl urcă pe capota unei maşini parcate. Amstaff-ul însă sare la câine şi-l trage în jos, urmând o încleştare dramatică. 

Femeia se luptă cu Amstaff-ul pentru a-şi scoate câinele din colţii acestuia, soseşte şi stăpâna câinelui de luptă care începe să-l biciuiască cu lesa pe care o ţinea în mână.  În ajutorul femeilor sare şi un bărbat care observase cele întâmplate şi a adus o găleată de apă ca s-o arunce pe Amstaff. Un şofer opreşte maşina şi timp de aproape 4 minute mai multe persoane încearcă să oprească atacul câinelui.  Câinele rănit a supravieţuit, dar este „rupt peste tot“, a spus Elisabeta Badea, fiind dus de urgenţă la medicul veterinar pentru intervenţii chirurgicale. 

La câteva zile după incident, stăpâna câinelui atacat a povesti, la România TV, ce s-a întâmplat atunci. „Am trecut prin clipe de groază, mi-au părut infinite, a durat totul cam trei minute. Treceam cu câinele meu, de vizavi, evident era în lesă, și am auzit, cam la o sută de metri, o doamnă care se agita și se vedea foarte clar că avea o leșa groasă după umeri… și mi-a strigat ‘Ține-l… că ți-l omoară!’ Atunci m-am speriat și nu am văzut altă alternativă să scap decât să îl iau și să îl urc pe prima mașină parcată acolo, pe capotă. Câinele agresiv a ajuns în două-trei secunde. Nu am putut să îl scot din colții lui, doar să îl fac să îl muște mai puțin, să îl derutez. El era călăre pe al meu, pe spate, cu dinții înfipți în gâtul lui. Am și eu câteva semne, dar nu știu dacă m-a atacat, cât m-am luptat cu el… ineficient, evident. În tot acest timp, stăpâna lui încerca să dea în el cu lesa că și cu o sorcovă, strigând că nu este al ei (este vorba de femeie care doar îngrijea/plimba câinele, nefiind vorba de stăpâna animalului agresiv-n.r.). Am crezut că o să moară (câinele atacat-n.r.), a avut nevoie de două zile de îngrijire intensivă, abia acum a început să bea apă, e încă în stare de șoc”, a declarat, pentru România TV, stăpâna câinelui atacat. 

Comentarii