VIDEO-FOTO: Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere pe străzile din municipiul Iaşi

joi, 29 iulie 2021, 11:22
2 MIN
 VIDEO-FOTO: Acţiune de amploare a Poliţiei Rutiere pe străzile din municipiul Iaşi

Acţiune de amploare a poliţiştilor de la Biroul Rutier Iaşi pe străzile din municipiu. 

Mai multe echipaje de poliţie sunt în mai multe puncte de pe străzile din Iaşi. Poliţiştii au în dotare radare, principalii vizaţi fiind vitezomanii.

UPDATE:  Polițiștii rutieri acționează pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și totodată pentru prevenirea accidentelor rutiere și combaterea principalelor cauze generatoare.

 Activitățile din aceste zile au scopul de a conștientiza participanții la traficul rutier, fie că vorbim despre conducători auto, bicicliști sau pietoni, despre importanța respectării legislației rutiere și riscurile la care se expun atunci când nu respectă legislația rutieră. 
 
Pe această cale, le reamintim șoferilor să adapteze viteza la condițiile de drum, să adopte o conduită preventivă în trafic, să nu se angajeze în depășiri neregulamentare și să nu conducă dacă au consumat alcool.

De asemenea, pietonilor le recomandăm să evite deplasarea pe partea carosabilă, să traverseze doar prin locurile speciale amenajate, iar atunci când se angajează în traversare, să se asigure de faptul că șoferii au înțeles intenția lor și pot opri la timp.

Bicicliștilor le recomandăm să se echipeze corespunzător, să poarte cască de protecție, iar dacă circulă pe timpul  nopții, să fie echipați cu elemente reflectorizante.

În urma neregulilor constatate astăzi, 29 iulie, până la ora 14.00, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 13 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 4 pentru alte abateri. De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare și au fost reținute două permise de conducere.

Comentarii