Când legea e permisivă, consumul de alcool la volan e sport naţional

(VIDEO-FOTO) Un şofer beat clampă a făcut prăpăd. Un om a fost la un pas de moarte

sâmbătă, 10 februarie 2018, 02:50
2 MIN

 Sorel Sorin Matran a culcat doi copăcei, s-a urcat pe trotuar, unde a lovit un ieşean şi maşina sa, apoi a ricoşat într-un camion şi într-un alt autoturism abia parcat. Totul se putea termina cu o tragedie, la mică distanţă de locul unde s-a petrecut accidentul fiind o staţie de tramvai. Individul, cu permis de conducere italian, a suflat în fiolă 0,89 mg/l alcool pur în aer, apoi a refuzat să meargă pentru probe de sânge la spital

Un individ care a urcat băut la volan, ziua în amiaza mare, a fost pe punctul să producă o tragedie în Metalurgie, ieri la prânz. Sorel Sorin Matran, din Iaşi, a băut zdravăn alcool, apoi s-a urcat la volanul maşinii sale, un Logan, iar într-o curbă, din cauza vitezei prea mari, a pierdut controlul volanului, a culcat doi arbori, apoi a lovit trei maşini: un Renault şi proprietarul acestuia care era pe punctul de a deschide portiera maşinii, apoi a ricoşat într-un camion care se deplasa pe stradă şi un alt Logan parcat în zonă.

În momentul producerii accidentului, acesta circula dinspre Doi Băieţi către podul din Metalurgie. După ce a izbit maşinile, şoferul s-a baricadat în autoturismul său, până a venit Poliţia Rutieră. Aceştia l-au convins să coboare şi să sufle în etilotest care a arătat o valoare mare: 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Matran a refuzat să meargă la poliţie pentru a-i fi recoltate probele biologice şi cel mai probabil va fi reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii Biroului Rutier Iaşi. Ghinion a avut şoferul autoturismului Renault. Acesta parcarse maşina pe trotuarul din faţa imobilului unde locuia, iar în momentul în care a fost lovit de Matran, el deschisese portiera autoturismului.

Maşina acestuia a fost lovită violent în partea din spate. Bărbatul a fost transportat la spital de un echipaj SMURD, pentru a primi îngrijiri medicale. „Poliţiştii au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier cu victime. Din primele cercetări, şoferul unui autoturism Logan, din cauza vitezei şi a faptului că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a lovit mai multe autoturisme. Şoferul a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi. Matran a făcut scandal la poliţie şi nu a fost cooperant cu agenţii de la Rutieră. Acesta cumpărase autoturismul pe 15 decembrie, anul trecut şi circula cu un permis de conducere italian. 

 

 

Comentarii