(VIDEO) Judeţul Iaşi, sub cod portocaliu de vijelii. Copaci puşi la pământ

vineri, 13 mai 2022, 16:56
2 MIN
 (VIDEO) Judeţul Iaşi, sub cod portocaliu de vijelii. Copaci puşi la pământ

Mai multe localităţi din judeţul Iaşi se află vineri seară sub avertizare cod portocaliu de vijelii.

UPDATE

În intervalul 17.00 – 20:00, pe drumurile nationale din județul Iași au acționat/patrulat 6 mașini de intervenție cu personal din cadrul SDN Iași, 3 utilaje UNIMOG dotate cu perie de curațare automată, 2 încărcătoare și 3 autobasculante, pentru îndepărtarea potmolului adus de aluviunile create în urma ploilor torențiale.

În urma reviziilor efectuate, principalele probleme au fost constatate pe DN 28, între Strunga și Șcheia, unde un arbore cazut pe carosabil a blocat temporar o bandă spre Roman, fiind înregistrate totodată și sectoare cu potmol pe carosabil. Au  intervenit lucrători de la District Tg. Frumos și UNIMOG dotat cu perie  mecanică, pentru degajarea drumului.

La ora 20.00, carosabilul era  uscat cu porțiuni umede, cer  parțial acoperit, fără precipitații.

TEXT INIȚIAL

Potrivit meteorologilor, cele mai afectate vor fi comunele Ciurea, Miroslava, Lețcani, Țibana, Voinești, Dumești, Mironeasa, Sinești, Mogoșești, Popești, Oțeleni, Horlești, Grajduri, Mădârjac.

Se vor semnala: vijelie puternică, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor cumula 35…45 l/mp.

Aversele si vantul puternic s-au abatut si asupra orasului Iasi, mai mult copaci fiind doborati de furtuna.

Un copac a cazut peste cablurile de tramvai în municipiul Iasi, str Silvestru. Pe strada G. Ghibanescu un acoperis a fost luat de vant. De asemenea, un arbore dobarat de vant a blocat un sens de circulatie pe digul Ciric. La Barnova, o retea de electricitate a cazut peste un autoturism.

La Motca a cazut grindina.

Avertizarea este valabila pana la ora 19.00. Autoritatile au emis un mesaj RO-Alert catre populatie.

Comentarii